rsimsek
Profesyonel Üye
Dh'deki konuyu okudum. Herkesin kullanımına türüne ve kendine göre gerekçeleri var. Ben de tek ssd'ye göre daha hızlı olduğunu görüyorum. TRIM olayına gelince normalde ssd'lerde sürekli aynı hücrelerde yazıp okumaktan yıpranmaması (yaklaşık eşit eskimesi) için işletim sistemi/windows her hücreye bilgileri dengeli dağıtmaya çalışır ki sayılı okuma yazma olayları birbirine yakın olsun. Bu sebepledir ki ssd'lerde fragmante (dağınık) olan veri yazma bu amaçla yapılmaktadır ve defragmantasyon yapılmaz. Bu arada ana kart Z68X-UD4-B3 değil Z68X-UD3-B3 (rev. 1.0). Gerçi aynı soft-RAID desteğini veriyor.
Forumları arayınca bu konudan epeyce muzdarip olanlar olduğunu görüyorum. Henüz net bir yöntem de göremedim. Sorun backup/image programlarından kaynaklı olabilir diye düşünüyorum. Bazıları raid0 partisyonları görmüyor bile. Norton ghost gibi. En sağlıklı hdclone'ı gördüm onda da boot etmedi.
Forumları arayınca bu konudan epeyce muzdarip olanlar olduğunu görüyorum. Henüz net bir yöntem de göremedim. Sorun backup/image programlarından kaynaklı olabilir diye düşünüyorum. Bazıları raid0 partisyonları görmüyor bile. Norton ghost gibi. En sağlıklı hdclone'ı gördüm onda da boot etmedi.