Pensampermetre ile yıldız üçgen klemens bağlantısı bulma

Yıldız/üçgen motorda devir yönü pratik olarak ana kontaktör girişinden değiştirilir, herhangi iki fazın yerinin değiştirilmesi yeterlidir.

İlla da klemensten değiştireceğim diyorsan;
Yıldız/üçgen bağlantıda motor dönüş yönü kontaktör çıkışlarından değiştirilmez. Motor kapağı içindeki bağlantıdan değiştirilir. Aşağıdaki resimde görülen 1-2 nolu bağlantılar ile 3-4 nolu bağlantılar birebir yer değiştirilirse motor dönüş yönümüz değiştirilmiş olur.
57lk.png.jpg
dfgdfg54.png.jpg

Yıldız/üçgen motorda devir yönü pratik olarak ana kontaktör girişinden değiştirilir, herhangi iki fazın yerinin değiştirilmesi yeterlidir.

İlla da klemensten değiştireceğim diyorsan;
Yıldız/üçgen bağlantıda motor dönüş yönü kontaktör çıkışlarından değiştirilmez. Motor kapağı içindeki bağlantıdan değiştirilir. Aşağıdaki resimde görülen 1-2 nolu bağlantılar ile 3-4 nolu bağlantılar birebir yer değiştirilirse motor dönüş yönümüz değiştirilmiş olur.
57lk.png.jpg
dfgdfg54.png.jpg
teşekkürler sayın ustam yıldız üçgen bağlantıda üçgene geçtiğinde her sargı grubuna bir faz uygulanması doğrumu yani birinci gruba r fazi ikinci gruba s fazi üçüncü gruba t fazi doğrumudur

teşekkürler sayın ustam yıldız üçgen bağlantıda üçgene geçtiğinde her sargı grubuna bir faz uygulanması doğrumu yani birinci gruba r fazi ikinci gruba s fazi üçüncü gruba t fazi doğrumudur
konunun uzmanı değilim uzmanları izliyorum da bu yazdığınıza cevap verme ihtiyacı hissetim
siz motor üçgene geçtiğinde 220 volt ile mi devam etsin istiyorsunuz :)

konunun uzmanı değilim uzmanları izliyorum da bu yazdığınıza cevap verme ihtiyacı hissetim
siz motor üçgene geçtiğinde 220 volt ile mi devam etsin istiyorsunuz :)
Hayır motorun üçgene geçince bağlantı nasıl olmalı ?

Doğru değil.

Tarif ettiğiniz bağlantı türü yıldız bağlantıdır.

Yani yıldız çalışan motorda her faz sargısına şebeke fazlarından birisi uygulanır,
örneğin birinci faz sargı giriş ucu U ( R fazına bağlanır), çıkış ucu X, diğer çıkış uçları ile köprülenir.
ikinci faz sargı giriş ucu V ( S fazına bağlanır), çıkış ucu y, diğer çıkış uçları ile köprülenir.
üçüncü faz sargı giriş ucu W ( T fazına bağlanır), çıkış ucu Z, diğer çıkış uçları ile köprülenir.

Üçgen bağlantıya gelince;

Her faz sargısına fazlar arası gerilim ( yani 380 V ) uygulanır.

Google görsellerde bağlantı şeklini bulabilirsiniz.

Kolay gelsin.

Teknisyen063 çok basit sorular soruyorsun kızarım ben böyle sorulara. Konu ile ilgili megep dökümanlarını aç oku, konuyu iyice benimse. Bu konu hakkında bilgin çok zayıf havada uçuşuyor. Olayı iyice kap gel buraya soracaksan da kaliteli sorular sor... Gına geldi şu yıldız üçgenden :)

%40 kızıyorsam inanın %60 üzülüyorum...

insanoglu bazen cok bedavacı oluyor yıldız üçgen devreyi panoda gözü kapalı yaparım ama hiç motor baglantısı yapmadım biraz araştırma yapmak yerine forumun kalitesini düşürdüğümden dolayı bende üzüldüm ama sonradan fark ediyor insan

insanoglu bazen cok bedavacı oluyor yıldız üçgen devreyi panoda gözü kapalı yaparım ama hiç motor baglantısı yapmadım biraz araştırma yapmak yerine forumun kalitesini düşürdüğümden dolayı bende üzüldüm ama sonradan fark ediyor insan

Yok estağfurullah kalite düşürme söz konusu değil herkes istediğini sorabilirde. Senin boş bir teknikeleman olmadığını az çok anladığım için olaya eleştirisel yaklaştım.
Teşbihte hata olmaz : Öğretmen başarılı öğrencisi hata yaptımı kızar tembele zaten birşey demez.

Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
129,827
Kullanıcılar
452,650
Son üye
HiAxiSeytan

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri