penss ampermetre

03cakir03

Üye
Katılım
10 Kas 2009
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
33
kımse yoq mu bana pens ampermetre hakkında bılgı verecekkk... bide ohm metrenın çalışma prensibi hakkında =(
 
kımse yoq mu bana pens ampermetre hakkında bılgı verecekkk... bide ohm metrenın çalışma prensibi hakkında =(

pens ampermetrenin mantığı iletken üzerinden geçen akımla doğru orantılı olarak etrafına yaydığı manyetik alanın şiddetine göre ekrana akım cinsinden yansıtan bir ölçü aletidir arkadaşım. 2 parça nüvesi vardır inceledimişsen görmüşsündür. mandala basıp kabloyu içerisinden geçirirsin. ve mandalı bırakırsın. Kablo üzerinden akım geçince etrafındaki manyetik alan pens ampermetremizin nüvesini keser. nüve nin birleşim noktasında hall levhası adı verilen bir levha vardır. hall levhasının üzerinden manyetik alanımız geçer ve üzerinde I akımı oluşturur. Bu I akımını ölçü aletimiz üzerinde kalibre edilen değere göre akıma çevirlir ve ekrana yansıtılır.
Ohm metreye gelelim. Akım biliyosunki artıdan eksiye hareket eder. Borunun orta noktasına bağlı bir su vanası düşün. Suyumuz ohm metrenin ölçüm için gönderdiği voltajı temsil etsin. Ölçü problarımızda boruyu temsil etsin. Dirençte vanayı temsil etsin.
Suyu boruya verelim ve vanaya gelsin. Vana ne kadar kısılırsa çıkışındaki suda o kdr az olur değilmi. Çıkışındaki su miktarına göre ekrana ohm cinsinden direnç değeri yansıtılır. Yani vanamızın ne kadar açık ne kadar kısık olduğunu görebilirsin. Kısaca suya karşı gösterilen zorluk bizim direncimiz oluyor.
Umarım anlatabilmişimdir kolay gelsin...
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
129,204
Mesajlar
924,245
Kullanıcılar
451,571
Son üye
geoffreydabitch

Yeni konular

Geri
Üst