perde motoru

taless

Üye
Katılım
8 Ağu 2008
Mesajlar
22
Puanları
1
Yaş
39
Merhaba arkadaşlar;

220 V AC gerilim ile beslenen bir perde motorunun birde sinyal girişi var.Ben bu perde motorunu otomasyon sistemine bağlayarak on/off olarak çalıştırmak istiyorum.Motora 220 V AC gerilim verdim.Motora bağladığım sinyal kablosunun 4 ucu var.1 uç boş olmak üzere diğer 3 kablodan birisi ortak uçtur.Diğer uçlarda motorun sağa ve sola dönmesini sağlıyor.Motoru durdurmak için 3 ucuda kısa devre etmem gerekiyor.Motoru sağa ve sola rölelerle döndürebilirim fakat 3 ucu kısa devre ederek nasıl durdurabilirim.Bunun için rölemi kullanmam gerekiyor.Yada nasıl birşey yapmalıyım.Otomasyon sisteminden sadece on-off sinyali gelecektir.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
arkadasım onları iptal et motoru ileri geri kontaktorle yol ver ben yaptım
 
perde motorlarında genelde limit switch olur yani tanımlarsın ve o seviyeye geldiği an beslemeyi keser,hazırlarda hep böyle
 

Forum istatistikleri

Konular
128,999
Mesajlar
922,394
Kullanıcılar
451,208
Son üye
elchip

Yeni konular

Geri
Üst