Perendev Motoru

sayın şef bende siteye yeni üye sayılrım. ilgilendiğin konu dikkatimi çekti aradığın parça ile tornacılar sıfırlama işlemi yapıyorlar parçanın ismi manyetik kompuratör olarak geçiyor ama saatinle birlikte u isimde kullanılıyor eğer doğru parçadan bahsediyorsak yardımcı olabildiysem çok sevinirim
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
slm arkadalar uzun bir bekleyişten sonra nihayet mıknatıslar geliyor bu cumartesi veya pazartesi elimde olur diyorlar.yalnız bu aralar internete pek giremiorum yapacağım perendev motoru hakkında aşama aşama yaptığım zaman resimlerini çeki yayınlayacağım ihtiyacım olduğu zaman sizdende yardımcı olmanızı isteyeceğim tabiki sorularıma vereceğiniz cevaplarla herkese selamlar
 
Ben de bu motorla ilgileniyorum. Patent almış dökümanlarını inceliyorum. Yalnız bu motorun çalıştırılamadığını duyuyorum, niye bilmiyorum. Ama bu motor işe yaramasa patent alamaz diyorum. Yalnız internette gördüğüm bazı bilgisayar simülasyonlarında farklılıklar gördüm mesela stator da üstte 4 değil 5 adet mıknatıs yerleştirilmiş. Bazı yapılan ve çalıştırılamayan örneklerde ise mıknatısların çap, boyut ve açılarının farklı dizilmiş olduğunu fark ettim. Hatta bendeki dökümanlarda mıknatısların etrafında garfit gibi bir manyetik akıyı değiştiren mıknatısların etrafını saran özel bölgeler fark ettim. Denenmiş çrneklerde böyle şeyler göremedim. incelediğim kaynak ingilizce olduğu için biraz zorlanıyorum anlamakta, iyi ingilizce bilen arkadaşlar bu kaynakla biraz ilgilenirse sanırım çalıştırılabilir bu motor. arama motorunda "Perendev_Magnet_Motor_Patent_WO2006045333A1" yazarlarsa bu dökümanlara ulaşabilirler. pdf dosyası olduğu için burada yayınlayamadım. Bu aletin çalıştığını gerçekten görmek istiyorum. Ve bu alet çok fazla geliştirilmeye müsait. Daha uygulamaya koyulmadım önce anlamak istiorum iyice, çünkü bazı özel noktalar var bu işte, ne olduğunu anlamaya çalışıyorum. Bi sürü şey var; tanjant açıları, mıknatısların özellikleri, dizilişleri, sayıları, oranları, boyutları vs vs. Mıknatısların yerleştirildiği oyukların bi sürü özelliği var. Rotor ve statorun birbirene olan bağlantıları önemli. İlk etapta bu motorun yapılıp çalışma prensibi iyice kavranmalı ve daha da geliştirilmeli diye düşünüyorum. İngilizcesi iyi olan arkadaşlar bu dökümanı iyice incelese faydalı olur sanırım. Bir de toptan neodmiyum mıknatıslar alıyorum, isteyen olursa aldıklarımla beraber biraz ucuza bu mıknatıslardan temin edebilirim. Herkese kolay gelsin.
 
slm alicanveliy
bu konu ben açtım ama pek ilgi görmedi tabi motoru yapmak için göze aldım bazı şeyleri ama beklediğim mıknatıslar halen gelmedi 3 haftaya yaklaştı sipariş verdim yalnız halen bekliyorum gümrükten geçerken sorun oluyormuş heralde ondan gecikti
benim topladım verilerle bi kaç çeşit model var onları yapacağım yapığım zaman çalışmalarımı sizlerle paylaşacağım
senin mıknatısların fiyatı nedir bana bi fiyat verirsen sevinirim
bulduğun verileri paylaşırsan sevinirim farklı veriler 1. sayfadaklerden farklı varsa iyi olur saygılar
 
merhaba sayın arkadaşlar,
bazı arkadaşlara katılmıyorum,
bu motorlar ve buna benzer niceleri bal gibide bulundu. Ama bazı güçler, sömürgeci odaklar bu gibi teknolojiler yayılırsa nereden beslenecekler?
Mesela çok basit yöntemlerle sudan hidrojen ayrıştırılıp yakıta karıştırılabiliyor. Hatta bir çok büyük markaların hala hazırda ürettiği hidrojen yakan motorları var . bu gibi motorlara yüksek amperli alternatörler takılıp yakıtın hepsi sudan elde edilebilir. Hani nerede Türk Otomobil Sanayi? neyi bekliyorlar? Abilerinden İzinmi alamamışlar?
Neyse gelelim perendev motoruna. Bu motorun sırrı bence en az üç disk kullanılmasında. Dış Sıra (strator) mıknatızlar hepsi aynı hizada olacak ama iç sıra rotor diskleri merdiven basamağı gibi sıralı dizilmesi gerekir. bence 3 yerine 4-5 sıra daha etkili olabilir. Birde Perendev disklerinin arkasına çalışması kesin gibi duran V miktnatız motor konulursa kaçınılmaz çalışır. Maalesef bu deneyi yapmak için ilk başta malzeme ve daha sonra yer problemim var . Yoksa gerçekten bu işi denemiş ve olumlu olumsuz paylaşmıştım.

***Manyetik akımı kesmek için Paslanmaz çelik denedinizmi? Paslanmaz çelikden bir hareketli duvar iki mıknatız arasından geçirilebilir?!! deneyebilirsiniz..

Neyse hayırlısı olsun, herkese başarılar dilerim. Haydi Türkiyem ileri....
 
Magnetik tutucularda "önüne malzeme" itilip - çekilmez.Ortadaki mıknatıs bir mandal yardımı ile çevrilir ,şekle göre dik konuma gelir.Bu konumda bacaklardaki kutup !!! yönlerini düşünün.Bırakır...Resimde tutar hali ...

İlla malzeme itip çekeceğim dersen , örneğin at nalı mıknatıs şeklinin önüne yeterli kesitte mıknatıslanan bir malzeme koyarsan magnetik devre kapanır ve dışarıya kaçak akılar haricinde hiç bir kuvvet uygulamaz.
 
bence prendev motoruna dışarıdan yük bağlanmaz ise sürekli dönme yeteneğine sahiptir.. ancak
kanımca bir yük bağlandığında sistem zamanla sönümlenecek ve motor duracaktır.
 
Merhaba Arkadaşlar. Bende Bir Haftadır Perendev motorunu araştırıyorum.
Almayada Adamlar yapmış ve hatta satışa sunmuşlar. Aslında satış yapmıyorlar kiralıyorlar. 300 kw aleti 5 yıllığına 3 38.000 Euroya ondan sonraki her ay içinde 100-600 Euro alıyorlar.
 
afsinal ' Alıntı:
Merhaba Arkadaşlar. Bende Bir Haftadır Perendev motorunu araştırıyorum.
Almayada Adamlar yapmış ve hatta satışa sunmuşlar. Aslında satış yapmıyorlar kiralıyorlar. 300 kw aleti 5 yıllığına 3 38.000 Euroya ondan sonraki her ay içinde 100-600 Euro alıyorlar.


Dikkat ederseniz arka tarafı sonra gösteriyorlar. Videosunda rotor durmak üzereyken stator üzerinde gölge değişimlerine dikkat edin. Arka planda bazı şeyler değiştirildiği şüphesi uyandırıyor. 300 kw mı 300 kwsaatmi dikkat.
300kwsaat*24saat*30gün=216.000 kwsaat kwsaati 0.25 ytl olsa 54.000 ytl aylık yaklaşık 2 ayda kendini amorti eder. Ne dersiniz çok karlı görünmüyormu. Bana sülün osman işleri gibi geliyor.
300kw*0.25= 75 ytl (only 75 ytl) bu kadar bile verebileceği şüpheli.
Selamlar.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,010
Mesajlar
922,477
Kullanıcılar
451,230
Son üye
Berkay010203

Yeni konular

Geri
Üst