Ben de bu motorla ilgileniyorum. Patent almış dökümanlarını inceliyorum. Yalnız bu motorun çalıştırılamadığını duyuyorum, niye bilmiyorum. Ama bu motor işe yaramasa patent alamaz diyorum. Yalnız internette gördüğüm bazı bilgisayar simülasyonlarında farklılıklar gördüm mesela stator da üstte 4 değil 5 adet mıknatıs yerleştirilmiş. Bazı yapılan ve çalıştırılamayan örneklerde ise mıknatısların çap, boyut ve açılarının farklı dizilmiş olduğunu fark ettim. Hatta bendeki dökümanlarda mıknatısların etrafında garfit gibi bir manyetik akıyı değiştiren mıknatısların etrafını saran özel bölgeler fark ettim. Denenmiş çrneklerde böyle şeyler göremedim. incelediğim kaynak ingilizce olduğu için biraz zorlanıyorum anlamakta, iyi ingilizce bilen arkadaşlar bu kaynakla biraz ilgilenirse sanırım çalıştırılabilir bu motor. arama motorunda "Perendev_Magnet_Motor_Patent_WO2006045333A1" yazarlarsa bu dökümanlara ulaşabilirler. pdf dosyası olduğu için burada yayınlayamadım. Bu aletin çalıştığını gerçekten görmek istiyorum. Ve bu alet çok fazla geliştirilmeye müsait. Daha uygulamaya koyulmadım önce anlamak istiorum iyice, çünkü bazı özel noktalar var bu işte, ne olduğunu anlamaya çalışıyorum. Bi sürü şey var; tanjant açıları, mıknatısların özellikleri, dizilişleri, sayıları, oranları, boyutları vs vs. Mıknatısların yerleştirildiği oyukların bi sürü özelliği var. Rotor ve statorun birbirene olan bağlantıları önemli. İlk etapta bu motorun yapılıp çalışma prensibi iyice kavranmalı ve daha da geliştirilmeli diye düşünüyorum. İngilizcesi iyi olan arkadaşlar bu dökümanı iyice incelese faydalı olur sanırım. Bir de toptan neodmiyum mıknatıslar alıyorum, isteyen olursa aldıklarımla beraber biraz ucuza bu mıknatıslardan temin edebilirim. Herkese kolay gelsin.