Permanent Magnet Generator-Güneş Enerjisi

Katılım
17 Eyl 2010
Mesajlar
13
Puanları
1
Arkadaşlar bitirme ödevi hazırlaycam, hazılaycağım bu ödevin temelini pratik olarak yapabilceğim çalışmasını gösterebileceğim bir sistem üzerine kurmam gerekiyor kısacası teorik bilgi yazıp vermeyecem. Hocam güncel konular üzerine yoğunlaşmamı ve Permanatmagnet generatör yada güneş enerjisi konusunda çalışmalar yapmamı önerdi. Sizlerinde fikirlerinizi alarak neler yapabilir acaba araştırmak istedim.

yardımcı olabilecek kimse yokmu?
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Youtube da araştırmanı yaparsan bizimle yorumlarını paylaşabilirsin.
sonrasında google amcadan istediğin bütün verilere ulaşabilirsin :)
Ben test aşamasındayım hala :)
 
Youtube da araştırmanı yaparsan bizimle yorumlarını paylaşabilirsin.
sonrasında google amcadan istediğin bütün verilere ulaşabilirsin :)
Ben test aşamasındayım hala :)

youtube'dan araştırma yaptım az çok ama ya çok teferruhatlı(öğrenci bütcesini aşacak çalışmalar) yada çok basit çalışmalar bulabildim. tam ayarı tutturamadım ben googledan araştırmaya devam ediyorum zaten:)
 
Bu alanlarda ürünler ortaya çıkarmak maliyetli oluyor.

CAE (Computer-Aided Engineering, Bilgisayar Destekli Mühendislik) yazılımları ile PM generator gibi EM modellerini hazırlayıp ilgili kuvvetleri hesaplayıp, manyetik akı vb. analizleri yapabilirsiniz. Bununla ilgili internette örnek tezler yer almaktadır. Örnek yazılım; ANSYS Maxwell. Bu yazılım önceden Ansoft firması tarafından satılmaktaydı. ANSYS yanılmıyorsam Nisan 2008'de Ansoft satın aldı. Son versiyonlarında ANSYS içerisine entegre etmeye devam ediyorlar.

IEEE.org adresinde " Direct Drive Permanent Magnet Wind Generator Design and Electromagnetic Field Finite Element Anaylsis " başlığında bir makale yer almaktadır.

Ayrıca http://www.ijme.us/cd_08/PDF/190 ENT 202.pdf adresinde yer alan makaleye de bakabilirsiniz.

Saygılarımla,

NOT: Sizin için Maxwell'de PM senkron örneğinin sonuçlarını hazırlıyorum, en kısa zaman paylaşırım.

 
Son düzenleme:
Teşekkürler, Bende ufak birşey yaptım ama devri 200 rpm üzerine çıkartamadım. Bunun %100 Mıknatısların kendisi ve yapmış olduğum karkasın milimetrik ayarsızlıklarından kaynaklandığını çok iyi biliyorum.
Neodyum mıknatıslar çok kuvvetli değil, Prototip için başlamak isteniyorsa yeterli oluyor. Ben öyle yaptım.
Çalıştığım iş yeri startup aşamasında olduğu için ara vermek zorunda kaldım. Fakat ilk fırsatta yapacağım tek şeyler aşağıda.
* Mıknatıslar hangi metallerde daha verimli oluyor? (Bütçe ile doğru orantılı :) )
* Alüminyum karkasın (gövdenin) maliyeti
* Mıknatıs için seçilen metalin işlenmesi ve Elektro mıknatıs için gerekli devrenin tasarlanması
 
Maxwell sonuçlarını bekletiyorum. Analiz sonuçları uzun sürdüğü ve bilgisayarı kilitlediği için sizin talebinize göre yeniden başlatacağım. Çünkü görmek istemeyeceksiniz boşu boşuna uğraşmış olurum.

Saygılarımla,
 
Göstermiş olduğunuz ilgi ve alaka için çok çok çok teşekkürlerimi sunarım, çalışma sonuçlarınızı bekliyorum:)
 
Sn. By_Sempatik,

İşimin yoğunluğu nedeniyle maalesef çok verimli bir çalışma olmadı ancak en azından elektromanyetik hesaplamaların yazılım ile yapıldığı zaman neye benzeyeceğini anlatabilir. DC motor ve eyleyici örnekleri yazılımların içerisinde olan örneklerdir. Benim yaptığım çalışmalar arasında aslında çok güzel bir trafo analizi vardı ancak gizlilik dolayısıyla paylaşamıyorum. Mümkün olan en kısa zamanda zaten yapmayı düşünüyordum, bu başlangıcı olsun.. Bireysel yaptığım çalışmaları ve projeleri sizlerle paylaşacağım. Ama dediğim gibi süresi için bir şey söyleyemiyorum..

Aslında bu tip yazılımlar üretim öncesinde üreticiye ciddi kazançları olan yazılımlardır. Fiyatlarına aldanmadan satın almak gerekir. Yaptığım birkaç projeye baktığımda şunu söyleyebilirim ki deneme yanılmayla mümkün olmayacak işlerdir. Hem maliyetten hem de vakitten kazanırsınız. Her konuda olduğu gibi yurt dışında insanlar bunun uzun süredir farkındalar ama bizim hiç niyetimiz yok..

Saygılarımla,
 
ellerinize kollarınıza emeklerine sağlık diyorum, dosyayı şu an indiriyorum. Eğer ileride bu konuyla ilgili yaptıgınız çalışmaları yada vereceğiniz bilgileri burada sunacak olursanız burayada bir link koyarsanız bende takip edebilirim.
İş yoğunluğunuz arasında emek verip uğraştığınız için sonsuz teşekkürler...
 
Ayrıca şunları da söylemeliyim;

* Katı model diye ifade edilen 3D ya da 2D CAD yazılımları ile hazırlanmış olan modelinizi analize sokmadan önce yapmanız gereken malzeme özelliklerini bilmektir. Elektriksel geçirgenlik, artık mıknatıslanma kuvveti vb. değişkenlerin analiz öncesi belirlenmiş olmalıdır.

* Sınır koşullarının belirlenmiş olması gerekmektedir. Sınır koşulları derken analizi yapacağınız uzayın belirli bir alan içerisinde olduğunu ve propagasyonun da o alan içerisinde olacağının unutulmaması gerekir. Alandan kastım ise havadır.

Saygılarımla,
 

Forum istatistikleri

Konular
129,851
Mesajlar
930,746
Kullanıcılar
452,705
Son üye
Payidarx

Yeni konular

Geri
Üst