habercigoki
Üye
philips 170s lcd monitörde hiç çalışmıyor öndeki ışıkta yanmıyor. içini açtığımda yuvarlak içine aldığım transistör ve diyot aşırı ısınıyor ama ikiside sağlam kısadevre var ama nerden kaynaklanıyor bilemedim yardımcı olursanız sevinirim.resim ektedir.
diyotları kontrol ettim hepsini sağlam gösteriyo fakat yanıltıyo olabilir mi acaba? tv beslemelerinde entegreler kısadevre yapıyo genelde ama bunda plaketin arkasında 8 bacaklı bi entegre var ondan şüpheleniyorum ama emin değilim.
Hphilips 170s lcd monitörde hiç çalışmıyor öndeki ışıkta yanmıyor. içini açtığımda yuvarlak içine aldığım transistör ve diyot aşırı ısınıyor ama ikiside sağlam kısadevre var ama nerden kaynaklanıyor bilemedim yardımcı olursanız sevinirim.resim ektedir.
Aynı sorun benim monitörde de oluştu. 2 nolu mosfet elektriğe takınca aşırı ısınıyor. Herhangi bir renk değişimi de olmamış . Parça değişimi yapmak istiyorum ama bu konularda henüz çok acemiyim. İnternetten doğru Mosfet ve diyot alabileceğim yer varmı. bilen arkadaşlardan yardım bekliyorum.H
Merhaba bende bu akşam ekranı açtım aynı arıza başıma geldi kırmızı ileişaretlediğim 2 nolu mosfet ısınıyodu
1 nolu 3 ayaklı diyodun 1 ayağı kısa devre çıkan parça 10100 yerine muadili elimde olan 30100 taktım arkadaki SMd zenerleri değiştirdikten sonra işlem tamamdırEkli dosyayı görüntüle 55813