Pic 16F628A ile 16x8 dot matrix kayan yazı!!!(Video+baskı devre+simulasyon)

SLM 8X32 DEVREYİ GÖNDERİR MİSİN ZAHMET OLmazsa
sadece c kodlarını ve protesu çizimini yollar msn ya da ben söyle soruyum aslince 8x32lik matrix dot kaytdırmayı ben yaptım ama çalıştıramadım bi sorun oluştu programda ;

yazi_sutun=62;//yazinin toplam sutun sayısı belirleniyor
yazi1_sutun=36; //diğer yazının sutun sayısı belirleniyor
matris_sutun=32;//kullanılan matrisin sutun sayısı

programın bu kısmını degistirdim bir de port a daki 32.bitin (pin_a5)bacağına 74HC00 kapısı bağlarak 2 tane shift register in 74HC154 lerin sırayla aktif olup pasif olmasını sağladım.
bunun dılşında ne yapmam gerekiyor yardımcı olabilir misn?
ya da sen en iyisi 8x32 lik programı da burda paylaşırsan hatalarımı kendim görürüm.
bir de bu devreyle saat- tarih uygulaması da yapabilir miyiz?
ayrıca CCS C de çok kod yazınca RAM hatası verio yani kayan yazı programına saat-tarih uygulamasını da eklesek yine RAM hatası verecek buna bi çözüm bulabilir miyiz?

ram hatasını bende yaşamıştım ama onu ayrı iki dizi oluşturarak halletmiştim.yani yazı1 ve yazı2 diye ayırmamın sebebi buydu.Bu ram hatasını önlemenin diğer bir yoluda daha fazla rame sahip pic kullanmak mesela 16f877 yada 18f452 gibi. devreyi pm attım bakarsın hatan varsa düzeltirsin. saat konusunu denemedim.
 
ok saol sen de aynen benim düşündüğüm gibi yapmışsn. tek sorun devrenin yavaş çalışması sanırım 877 yi kullanmak daha mantıklı olcak o o zmn bu 6x8x8 de yapabilirz.
çok saol paylaşım için.
saati ben araştırıorm sanıırım bi çözüm buldum ayrı ayrı yapcam meçburen :D çünkü kodları çok fazla ram zaten yetmeyecek bi pic için.
 
bişey değil kardeş saat olayını yapınca paylaşırsan seviniriz.iyi çalışmalar.
 
ellerine sağlık güzel çalışma olmuş yanlız ben devreyi kurdum ama benim matrixlerde birkaç led yanıyor kayan yazı çıkmadı yardımcı olursan sevinirim.devreyi boarda kurdum bağlantılarda bir sorun yok picide pic programında programladım onda da bir sorun olduğunu sanmıyorum ama sonuçta genel bir sorun var
 
dostum ben elimde ortak katotlu matrix olduğundan bunları kullandım matriximin datasheeti yoktu elimde genel olarak ortak katotlu matrixlerin bacak numaralarına göre yaptım ayrıca senin bahsettiğin tarama sayısını arttırdıktan sonra c dosyasını hangi programla hexe dönüştürecem.bilgi verirsen sevinirim.Kafayı yedim resmen.ayrıca ismi değiştirdiğimizde kodların haricinde c dosyasında başka neleri değiştirmem gerekiyor?
 
kardeş benim kurduğum gibi devreyi bi kur bacak yapısını herşeyini onun gibi kur öyle bir dene bazı firmaların ürettiği matrixler farklı olabiliyor.Bağlantılarını iyi kontrol et. PCW PIC C compiler var programı onda derlemelisin.İsmi değiştirdiğimizde derken ne demek istedin?
 
aslında kız arkadaşıma sevdiğimi söylemek için bu devreyi yapmayı planlıyorum. devreyi çalıştırınca hayri sonayı çok seviyor yazısının çıkmasını istiyorum onun için programı tekrar düzenlemem ve hex dosyasını oluşturmam lazım kodlar elinde hazır varsa benim için oluşturabilmen mümkün mü acaba.ayrıca dediğin gibi bağlantıları tekrar yaptım yine aynı sorun var sadece birkaç led yanıyor kayan yazı falan yok.
 
kardeş kusra bakma pek vaktim yok elimde bütün harf kodlarıda yok harfleri oluşturmak fln zaman alır eğer harf kodlarını oluştururum diyorsan bana gönder hafızaya sığdırmaya çalışayım.harfleri benim oluşturduğum gibi büyük oluşturmamanı tavsiye ederim yoksa sığmaz hafızaya bu yazı. matrixeri ters bağlıyosun desem o zaman tüm ledlerin yanması lazım.Matrixin markası ne?aynı markanın tam tersiyle değiştirip bide öyle dene bence.yani anot diye almışsan onun katotunu dene bide.
 
abi bu devrenın acık semasını falan gondersene asm dosyasını hex dosyasını [email protected] ogrencıyım yapmam gerekıyor
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Forum istatistikleri

Konular
129,013
Mesajlar
922,503
Kullanıcılar
451,242
Son üye
Tblade

Yeni konular

Geri
Üst