oradaki kontrollerle işiniz yok ustad. seri baglanıp direk bilgileri sizin picle hazırlayacagınız sistemle gondereceksiniz cihaza.
soyle örnek vereyim. diyelim cihaz doneceği devir bilgisini kendi yazılımında bir adreste tutar.
atıyorum A0 adresinde. siz modbusla cihaza modbus protokoluyle veri gondereceksiniz.
protokolu net hatırlamıyorum bakmam lazım. ama diyelim protokol soyle bişey olsun.
Okuma/veya yazma yapılacak + pice baglı hangi adresteki cihaza bu işlem yapılacak bilgisi + sonra cihazın icindeki hangi adrese işlem yapılacak bilgisi + yapılacak işlem + işlemin değer bilgisi . bu saydıklarımı seri porttan gonderiyorsunuz. adresi gonderilen cihaz, ki bu sizin inverterinizin adresi olacak pice cevap verecek.
sonra pic gerekli bilgiyi inverterinize gonderecek. inverter gelen bilgiyi işleyip işlem yapacak.
atıyorum picten siz invertere yazma işlemi ve yazılacak adresi ve yazılacak değer olarak 50 hz gonderdiniz. bir paket olarak (modbus ğprotokoluyle) inverter bunu alacak. A0 adresine sizin gönderdiğiniz 50 hz i girecek. gibi. yani piciniz master inverteriniz slave olarak çalışacak.
inverter her parametreyi bir adreste saklar. inverterinizinde bir adresi vardır. (bilgisayarınızın ipsi gibi) siz picle her seferinde invertere hangi adresteki bilgiyi değiştireceğinizi veya hangi adresteki bilgiyi inverterden istediğinizi yonlendireceksiniz.
elimden geldiğince anlatmaya calıstım. başarılı olabildim mi bilmiyorum
inverteri üreten firmanın modbus kodlarına(adres ve function ) bilgilerini bilmeniz lazım.
Atıyorum
FREKANS A0
DEVİRYONU A1
BASLATMAMODU A2
Adreslerinde gibi. siz frekansı değiştirmek için oicten A0 adresine istediğiniz frekansı göndereceksiniz. (write)
yada cihazın dondugu frekansı görmek icin inverterden A0 adresindeki bilgiyi isteyeceksiniz. (read)
olayın mantıgı bu.