clubmpower ' Alıntı:Pİc İle İnfraredlİ aÇma kapama devresİ nasil yapabİlİrİm
timtim ' Alıntı:PIC ile RF alıcı verici yapılmasına örnek bir uygulama varmı? Hedefim model uçak için kullanılan 4 kanal uzaktan kumanda devresi yapmak. Yardımcı olursanız memnun olurum.
arkadaşlar acaba pic enetegreleri rf iletişim için illaki 433 mhz yani yüksek frekans mı istiyor. ben uzun menzilli bir robot araç yapmak istiyorum ve japonyada robotların sokakta gezdirilmesi gibi evden (üzerinde bir kamera olduğundan) görmesemde kontrol edebileyim dolayısıyle frekans nekadar yüksek olursa mesafe uzatma işi o kadar uğraştırıcı ve pahalı oluyor buna bir çozüm getirebilirmiyiz acaba.
iyi açıklamışsın ama hazır satılan rc kumandaları 30mhz den 2.4ghz kadar çeşitli modelleri var ve kullanmak için ruhsat filan gerekmiyor. benimde istediğim zaten çok değil 2km civarında olsun yeterli zaten bu soru çok sık çıkıyor karşıma model kumandaları çok pahalı ve tek sorun mesafe gerisini ister 2 kanal yap istersen20. tüm sorumluluk devreyi yapan kişiye aitttir yani şemasını vermek kimseyi yasa dışına çıkarmaz. ayrıca bakkaldan ekmek alır gibi gidip 5km menzilli bir telsiz alabiliyorsunuz. vs. vs. pic 4mhz çalışıyor ben
çıkış bilgisini diğerine mesela 45mhz vericiyle 2km sorunsuz aktaramazmıyım.