Öncelikle selamun aleyküm arkadaşlar aranızda o kadar samimi bir dialog geçmişki gerçekten hayran oldum belirtmessem çatlarım...
Sonra gelelim devre konusuna
1: Bu devreyi endüstriyel bir uygulamada mı kullanacaksınız eğer motor çalıştırmak için kontaktör vs bağlayacaksanız yada motor haricinde bir endüktif güç bağlayacaksanız picin çıkışına bir transistör birde röle koyup sürücü yapmakla sağlıklı çalışmaz bunun için iki besleme kullanmak gerekir birde opto kuplörler ile izalasyon yapmak lazım tıpkı plc lerde olduğu gibi ki sorun yaşamayalım...
2: Devreyi yaptık sıra programa geldi diyelim o da kolay şöyle ki buton başına 1 byte lik register oluştururuz ve butona bi defa basılınca registerin içine bir sayı yazarız örneğin 25 ve denetleme yaparız eğer sayı 25 ise yada 0 dan büyük ise röle çeksin ve kalsın butona ikinci bastığımızda registerin içi eğer sıfır değilse sıfırla deriz sonraki kontrolde de register 0 sa röle bıraksın deriz olur biter...
Ama burada önemli olan devreyi siz kendiniz mi yapıp tasarlamak istiyorsunuz yoksa hazır devre hazır kod mu istiyorsunuz ?
Cevabınız ben kendim yapacağım ama bilgim yetmiyor yardımcı olun ise hay hay elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışalım en azından çalışırım ama derseniz ki yok ben herşeyi bitmiş dört dörtlük devre istiyorum işte o konuda elimden pek fazla bişey gelmez çünkü oturup devresini çizip programını yazıp sonra da baskı devresini hazırlayacak kadar zamanım maalesef yok ama zamanım olsa o konuda da yardımcı olmaya çalışırdım...
Saygılarımla....