pic ile step motor konrolü

Katılım
16 Şub 2010
Mesajlar
382
Puanları
1
Yaş
32
arkadaşlar elimde 4 uçlu 0.8A 2V 2.5 ohmluk bir step motor var.ben bunu pic ile sürmek istiyorum.Sorum şu alacak: bunu pic ile doğrudan sürebilirmiyim?elimde sürücü entegreside yok.entegresiz omaz diyorsanız yarı iletken elemanlar ile sürülebilirmi?
 
bnm istediğim.motoru direct olarak pic ile sürmek motorun özelliklerini yukarıda belirttim zaten.motoru transistörle sürmek mümkünmü acaba.zaten motora birşey yaptırmayacagım.bir robot prjoem var sadece yazılım yaparak denem yapacağım.motora yük binmeyecek.
 
Selamlar, motorun 4 uçlu olduğu için (bipolar step motor) sürülmesi unipolar yani 5 ya da 6 uçlu olanlara göre biraz daha kalabalık bir devre gerektiriyor ama çok zor değil. 2 tane h- köprü kurman gerekiyor.
Örnek:

Bipolar_Stepper_Motor_H-bridge.png


Motorların çekeceği akıma uygun p ve n kanal moslar ya da pnp ve npn transistörlerle köprüleri oluşturabilirsin.

Kolay gelsin.
 
teşeküürler.saygılar
 
bence picle motoru doğrudan sürmek sana zaman kaybetirebilir l297 ve l298 entegrelerinin datasheetlerini inceleyip picle bu entegreleri kontrol etmen hem porttan tasarruf hemde malzemeden kolay gelsin.
 
arkadaşlar ben bu step motorun adımlarını hassalaştırmak istiyorum.bunun için puls zamanınımı ayarlamam gerek
 
hassaslaştırma işlemini puls uzunluğuyla ayarlayamazsın. puls süresi ile motorun hızını kontrol edebilirsin. hassasiyet motorun kaç adım olduğuna bağlıdır. yarım adım veya tam adım sürebilirsin daha fazla hassasiyet sağlayamazsın. hassas olarak döndermek istediin bişey warsa servo motorları incele.
elindeki motoru da L298 ile sürmeni tavsiye ederm...
 
Ben hassaslaştırma ile kastetiğinizi tam anlamamış olmalıyım, tarif ettiğim şey hızı düşürmek içindi, hassasiyetten kastınız tam olarak nedir?
 

Forum istatistikleri

Konular
129,459
Mesajlar
926,990
Kullanıcılar
452,016
Son üye
kartalerdal67

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst