PIC mi? PLC mi?

_ahtapot_

Üye
Katılım
2 Ağu 2010
Mesajlar
93
Puanları
1
Arkadaşlar pıc ile mi plc ile mi başlamalıyım piyasaya yeni girdim de yardımcı olabilir misiniz bide forumlarla aram ii degildir belki forumun başka yerinde bu soru olabilir ama ben nerden bakcamı bilmiyom lütfen buraya yazın?

arkadaşlar bide plc derseniz hangi markanın arayüzü programlaması daha kolay yazarsanız sevinirim...
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
pıc ile yapabilecegim herşeyi plc ile yapabilir miyim?
 
herşey derken örneğin lcd süremzsin :) ama hertürlü aritmetik işlemleri yapabilrsin.plc ile bir kontrol sistemi hazırlamak pice göre daha az zamanla ve daha sağlıklı bir şekilde yapabilrsin.madem piyasayada yeni atıldın önce plc öğrenmeni tavsiye ederim.ama mcu yazılımını ihmal etme mcu plcden daha esnektir
 
pic elektro manyetık alandan plc ye gore daha cabuk etkılenır
plc de cogu otomasyon işlerını kolaylıkla yurutebılırsınız
pic bıraz daha elektronıge megıllı
plc nın yerı dolmaz dıyorum
sıemensın talebı goz ardı edilmıyecek kadar cok
 
PIC sanayi şartlarına göre biraz daha uyumsuzdur.Yukarıda arkadaşımızın da söylediği gibi manyetik alandan etkilenmesinin yanı sıra sıcaklık faktörüne karşı da çok dayanıksızdır.
Bu sebeple sanayide PLC daha çok tercih edilmektedir.2si de aynı işleri yapabilir fakat kullanım yerleri farklılık göstermektedir.
 
S.A.
Sn. Arkadaşlar bu konu daha önce çok tartışıldı. Formu aratıp bir bakın.:)
"Benim babam senin babanı döver" durumuna gider bunun sonu. :D
 
sn.ahtapot mcu microdeneleyicidir.
sn.mustafacansı evet doğru size katılıyorum.bunları göz önünde bulundurmamıştım.
 
merhaba arakdaşalar öncelikle konu aslında cok acık sayılır ben hem plc hemde picle calışıyorum.yani ikisi ile uygulama tecrübem var ve uygulamalar yapıyorum.plc ve pic kulanım yerlerine ve kapasitelerine ve yapacakları işe göre bir birlerinden üstün yanları vardır.bunların bi kısmını sayacak olursak
1.picplc ye göre cok ucuzdur,eger sistem seri üretilecekse pic ile yapılan sistem cok avantajlıdır.maliyet cok düşer aynı sistemi plc yapmak daha pahalıdır.
2.plc endüstriyel şartlara göre yapıldıgından ve uzun test ve analilizden gecitigi icin üretim aşamasında.daha satabil calışır.ama sonucata eski bir cok plc de bende hala mevcut hatta bu plc ler iclerinde 8052 -8051 gibi mikroişlemci veya mikrokotrolörler var.
3.eger iyi bir filitreleme ,kablolma ve dogru topraklama yapılırsa ayırıca yazılımsal ve donanımsal önlemler alınırsa pic te gayet iyi calışır sonucta gemo marka plc lerde de pic var diye biliyorum.ben kendimde bu tip endüstriyel tasarımlar cok yaptım ve hala calışıyolar.
4. otomasyon sistemi hmı,sacada veya dcs gibi sitemlerden oluşuyorsa yada geniş ölecekli bir uygulama yapılacaksa plc daha dogru bir tecih olucaktır.eger bunun ticareti yapılıyosa
tasarımcı kendisi bu ayrımı yapmalı ve en ugun sistemle en uygun karı yapmalı..


herkese iyi calışmalar tşk..
 

Forum istatistikleri

Konular
129,142
Mesajlar
923,621
Kullanıcılar
451,476
Son üye
peekyblinderss

Yeni konular

Geri
Üst