Pic programlama öğrenmek istiyorum

Katılım
18 Nis 2007
Mesajlar
19
Puanları
1
ben pic programlamayı öğrenmek istiyorum ama ilk olarak ne yapmam gerek ve duyduğum kadarıyla bir çok derleyici program var hangisi daha basit ve ilk öğrenmek için uygun olur. şimdiden teşekkür ederim
 
dostum bu işi önce yazılı olarak öğrenmen gerek ve iyi öğrenmek istiyorsan assembly dili ile başlamanı tavsiye ederim. Bunun için Altaş yayınlarının Bir kitabı olan "Pic programlama pic16f84 "kitabını tavsiye ederim, altas ın iki pic kitabı var assembly dili olanı ile başlamanı tavsiye ederim.
 
kardeş ben de sana engin tekin ve metin bereketin birlikte hazırladıkları mavi kitap serisinden "mikrodenetleyici uygulamaları ve pıc16f84" kitabını tavsiye ederim. Assembly dili ile programlama öğreniyorsun. Ben şahsen bu şekilde başladım. Şuan bir çok programı rahatlıkla yazabiliyorum. Tavsiye ederim.
 
Merhaba
Aşağıdaki linklerden benim yazdığım asm_baslangıc dosyasını indirin.microchip firmasının ücretsiz olan MPLab derleyicisini indirin.Kaynak olarak ta size Yazarı NURSEL AK ve ALFA yayınlarından Herkes için PIC adlı kitabı tavsiye edebilirim.Yazım hatası yapmazsanız kitaptaki programların tamamı çalışıyor.

https://www.kontrolkalemi.com/forum/attachments/antrak_asm_baslangc-rar.37381/
 
Pic e ilk Başlayacak olnalara tavsiye C,Pic C ile program yazmayı tercih edin ,çok daha esne k ve kullanışlı projeler geliştirebilirsiniz, diğer programlama dilleri artık çok yaşlandı(basic,assembly,vs..)
 
evet tefelektronik arkadaşa bende katılıyorum c dili bu iş için mükemmel amatör olsun profosyonel olsun bütün uygulamalar için ideal olduğunu bir çok kere duymuştum .
 
önce assemblerle başlaman lazım çünkü temel o
 
bana göre eğer sırf uğraşı olsun diye yapıcam diyorsan vb neden vb çünkü bol örnek var ve daha basit yok ben bişeyler yapıcam bana lazım diyorsan ccs veya HI-TECH C kullanabilirsin
 
ccs c ile başlangıç bilgisiz oldugunda, oldukça zorluyor ;)
 

Forum istatistikleri

Konular
128,958
Mesajlar
922,092
Kullanıcılar
451,153
Son üye
akifsoysal9

Yeni konular

Geri
Üst