ben bi yazı yazcam harflerin sırala yanıp hepsinin bi arada sönmesini nasıl saglayabilirim ........
bak kardeşim ben senin verdigin devredeki gibi hepsinin sırayla yandıktan sonra hepsinin bir arada sönmesini , tekrar sırayla yanmasını saglayacak bi devre istiyorum yani yürüyen ışıktaki gibi degil ..........ben bu yazıdan ledlerin sırayla yanıp ve yanık kalıp en son ledin yandıktan sonra hepsinin birden sönmesi gerektiğini anlıyorum.insan gibi kısaca yürüyen ışık yada sırayla ledler yanıp sönsün deseydiniz size 4017 ile yürüyen ışık tasarlardım.
tmm kardeşim dediğin gibi devre ledleri sırayla yakıyo en son led yandındak sonra ki clock derbesinde Q4 çıkışını 0 yapıyo tersleyici sıfırı 1 e çevirip master reset uçlarına veriyo ve devre resetleniyo.tekrar baştan başlayarak ledler sırayla yanmaya devam ediyor.Ben devreyi bu şekilde tasarladım.sizin anlatmak istediğiniz nedir devre resetlenmiyo diyosunuz ama devre resetleniyor....bak kardeşim ben senin verdigin devredeki gibi hepsinin sırayla yandıktan sonra hepsinin bir arada sönmesini , tekrar sırayla yanmasını saglayacak bi devre istiyorum yani yürüyen ışıktaki gibi degil ..........