''pick to light.'' yazılımı destek

41birol

Üye
Katılım
17 Ara 2007
Mesajlar
7
Puanları
1

arkadaşlar böyle bi sistemi s7 300 plc de yapmak istiyorum.yalnız seçimleri touch panelden yapacağım start verdiğim anda seçtiğim sıralamada çalışıp tekrar başa dönecek.en azından nasıl bir yol izlemem gerekiyor yardımlarınızı bekliyorum teşekkürler.
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Benim bir fikrim var ama siemens in touch panel ile haberleşmesinde çok iyi değilimdir. Seçeceğiniz sıralamayı eq blokları ile karşılaştırarak gerekli çıkışları aktif edebilirsiniz. Counter ve EQ bloklarını kullanmanız yeterli olacaktır birde Counter ı sıfırlayacak bir reset inputu tabiki.
 
hocam öncelikle yardımlarınız için teşekkürler.touch panel kısmı çok önemli değil şimdilik.programı seçim sırasıyla çalıştırabilsem.EQ bloklarıyla nasıl yapabilirim ianın 3 gündür düşünüyorum kafamda hiçbirsey canlanmıyor.
 
örnek verecek olursak counter çıkışı 1 ise %Q0.0 çıkış versin counter çıkışı 2 ise %Q0.1 çıkış versin gibi EQ bloğu ile karşılaştırarak yapabilirsiniz. Siz bana kafanızdaki projeyi detaylandırın ben size örnek pir program yazar gönderirim.
 
benim kafamdaki 10x10 toplamda 100 adet kutucuk var.benim touch panelimde bu kutucukar olacak.bu kutucuklardan mesela 5 tanesini seçiçem (tikleyeceğim) ve sonra start diyince seçtiğim(tiklediğim sırayla) çalısmaya başlayacak.gerisi videoyla aynı.ilk seçttiğim kutucuk yeşil lambası yanacak elimii içine sokunca(sensör görünce) 2. seçtiğim kutucugun yeşil lambası yanacak.elimi yanlış kutucuğa sokarsam alarm verecek
 
touch panel kısmını bir kenara bırakarak bir uyarıda bulunmak istiyorum 100 adet kutucuk demek 100 adet fiziksel çıkış demek bunu anlıyorsunuz değilmi ek modül ve ek bir maliyet demek.
 
benimki bi proje şimdilik yani bu sayıyı değiştirebilirim.5x4 =20 de olabilir.benim kafadaki böyle bi projeyi yazılımsal gerçekleştirebilir miyim acaba.
 
panel hariç geri kalanı yazabilirim schneider olsaydı panelide yazabilirdim.
 
panel de önemli değil,kalıcı anahlar veya merker le de yapabiliriz.önemli olan yazılımın çalısması gerisi eklenebilecek şeyler
 
tamam fiziksel inputlarla düşünüyorum toplam kaç fiziksel input ve fiziksel çıkış olsun
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
129,261
Mesajlar
924,775
Kullanıcılar
451,664
Son üye
OGÜN TOPUZ

Yeni konular

Geri
Üst