pil durum göstergesi

GND-

Üye
facebokta şöyle bir devre buldum acaba devre hatalı mı ? pilin doluluk orannı gösteriyor ledler ile ama pil nereye bağlıyacaz devrenin beslemesi nerde çözmedim bu devreyi yprumluyacak birisi var mı aramızda ??

Ekli dosyalar

• açık şema.jpg
    açık şema.jpg
    29.8 KB · Görüntüleme: 29
alttaki 12v yazan pil resmi varya oraya pili yada aküyü bağlıyoruz ordaki gerilimi ledlerle gösteriyor devre bu şekilde çalışıyor potansiyometre ile max voltaj ayarı yapılacak yani tam 12v olduğunda tüm ledler yanacak.voltaj azaldıkça ledler sırayla sönecek kolay gelsin.

alttaki 12v yazan pil resmi varya oraya pili yada aküyü bağlıyoruz ordaki gerilimi ledlerle gösteriyor devre bu şekilde çalışıyor potansiyometre ile max voltaj ayarı yapılacak yani tam 12v olduğunda tüm ledler yanacak.voltaj azaldıkça ledler sırayla sönecek kolay gelsin.

eyvallah saoun ..
fakat anlamadığım nokta devrenin beslemesi nasıl olacak ???

devre beslemeyi bağladığınız kaynakdan alıyor yani pil veya aküden harici beslemesi yok

hımm anladım...
isis ve ares şemasını çizdim ama ares devrede biraz eksiklikler tecrübeli birisi kontrol edebilir mi acaba ??

Ekli dosyalar

• PİL.rar
    44.8 KB · Görüntüleme: 3
bu devreyi bana hatırlattığın için sağol .Akü kontrol ölçü aletinin devresi yanmıştı ona uygulayacağım.

bu devreyi bana hatırlattığın için sağol .Akü kontrol ölçü aletinin devresi yanmıştı ona uygulayacağım.

bende akünün doluluk oranını gösteren devre de var ...
hayrına şunun aresini çizecek kimse yok mu aramızda ???

Forum istatistikleri

Konular
130,339
Kullanıcılar
453,633
Son üye
AdeGuneys

Yeni konular

Geri