usescrt
Üye
Arkadaşlar konuyu doğru yere mi açtım bilmiyorum ancak acil yardımınıza ihtiyacım var. Ben telefonumu pil ile şarj etmek istiyorum. Planım şu. Telefonün şarj aletinde fişe takılan yere dokuz voltluk pil bağlayacağım. Adaptor de onu uygun hale çevirecek. Ancak şöyle bi olay var. Normalde alternatif akımı doğru akıma çeviriyor o adaptör. Şimdi ben pil bağlayınc doğru akımı yine doğru akım olarak verir mi? Bir de adaptörün üstünde input'ta 220v, outputta 5v yazıyor. Ben dokuz verince yine çıkışı aynı şekilde 5 verir mi?
Bunların haricinde de iki sorum daha var. Ben normalde 5 volt ve 1a ile şarj olan bi bataryaya 5.5v verince ne olur? 4v verince ne olur? 2a verince ne olur? 0.6a verince ne olur? Yani etkileri ne olur bu durumda? Şimdiden teşekkür ederim yardımlarınız için.
Bunların haricinde de iki sorum daha var. Ben normalde 5 volt ve 1a ile şarj olan bi bataryaya 5.5v verince ne olur? 4v verince ne olur? 2a verince ne olur? 0.6a verince ne olur? Yani etkileri ne olur bu durumda? Şimdiden teşekkür ederim yardımlarınız için.