Pili çalışırken şarj etmek mümkün mü?

konu hakkında pek bilgim yok. sadece geçenlerde izlediğim bir programda geçti karanlık madde ve karanlık enerji diye.
Orada ki bir fizikçinin söylediğine göre;
Kütle çekim yasaları bazı yerlerde tam olarak tutmuyormuş ve o yerlerde de göremedikleri ancak oldugunu soyledikleri yada olması gerekir dedikleri bir madde varmış KARA MADDE yani. O maddeyi göremiyolarmış ancak var diyorlar yoksa kütle çekim yasaları tutmuyormuş o bölgelerde.

Varsayım yani Varsalıyor...
Belkide kütle çekim kanunları yanlış yada eksik.
Karanlık madde ve kara delik farklı seyler bildiğim kadarıyla.
Karanlık madde kara delik denilen yoğun kütleyi oluşturan içeriği henüz bilinmeyen maddedir. (bir varsayım da karanlık maddenin kara deliklerin tamamı olduğundan bahsediyor)Kara delik de delik değil zaten. Karanlık maddenin yoğunlaşmış formu esasen çok farklı şeyler değiller. Tabi şu konuda haklısınız bunlar varsayım. Ama kütle çekim yasaları yanlış diyemeyiz sadece eksik kalan noktalar var. Bunların da gizemi çözülüyor yavaş yavaş.
 
Son düzenleme:
Mevzu bir deneyden karanlık noktalara kadar gelmiş :) @Selman Ay daha kolay anlaşılabilir olması açısından cep telefonu şarj örneğini vereyim. Telefonunuzun şarjı %50 olsun taktınız şarja ve bir taraftan da oyun oynuyor yada cihazı farklı işlemlerle, uygulamalarla meşgul ediyorsunuz diyelim. Ortaya çıkan sonuç sizce ne olur? Normalde 2dk da %1 şarj ilerlemesi oluyor ise bu süre belki 5 dk da %1 olacaktır yani şarj süresi uzayacaktır. On geçtim telefon, batarya yada şarj cihazı normalden fazla ısınacak ve elektronikte ısıda istenilmeyen bir durum olduğu için ya verim düşecek yada başka sorunlar, arızalar meydana getirecektir. Yani uzun lafın kısası bu verdiğim örnek adaptörden gelen sabit ve sürekli değerler için geçerli iken siz pilden uygulamayı düşünüyorsunuz ki pilde, zaman voltaj grafiğine göre bu süre olumsuz olarak düşüş gösterecektir.
İllaki yapmam lazım diyorsanız da mevcut sisteminize 2. bir pil ve anahtar ekleyip piller arası geçiş yaparak sürenizi uzatmayı deneyebilirsiniz. 1.pil ile devre çalışırken 2. pili şarj etmeye çalışır, 1. pil bitme noktasına geldiğinde 2. pil devreye alınarak sistem devam eder bu seferde 1. pil şarj olmaya çalışır ki her iki pilde bitinceye kadar. Yalnız bu sistemde de diyelim ki sadece devreniz diyelim ki 60 dk gidiyor ise şarj sisteminide devreye eklediğinizde bu süre belki 40 dk ya düşecektir. 2. pilden kazanacağınız zaman belkide bu %20 lik kaybınızı hiç karşılamayacak. Bence siz bu şarj işini iptal edin, zira verimli bir şey olmayacaktır.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,466
Mesajlar
927,164
Kullanıcılar
452,028
Son üye
ahmet ural

Yeni konular

Geri
Üst