Plakalı esenjor den verim alamıyorum

Katılım
21 Mar 2011
Mesajlar
20
Puanları
1
Merhaba özel bi sitede teknik eleman olarak çalışıyorum .sıcak su ihtiyacı için esenjor sistemi var ama bazen ısıtıyor bazen ısıtımiyor istikrar yok acaba Şebeke suyunun basincindan olabilir mi
 
Hayır şebeke suyu basıncından kaynaklanmaz ısınmaması. Daha Detaylı bilgi verirseniz akıl yürütebiliriz belki
 
Plakalı Isı Eşanjörü Alırken Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

Plakalı Eşanjörlerin; kullanılacağı uygulamaya ve maksimum basıncına uygun, doğru plaka malzemesini, doğru conta malzemesini ve istenen mukavemete sahip gerek plaka ve gerekse gövde kalınlığını seçmek çok önemlidir. Bunun yanında ürünün sahip olduğu kalite belgeleri ve menşei de büyük önem arz etmektedir.

Bugünlerde ne yazık ki sadece ucuz fiyata malzeme satabilmek için, çok düşük kalitedeki plakaları (Yüksek kalitede göstererek) ve contaları gerek Çin’de ve gerekse imalat yerleri belli olmayan yerlerde ürettiren ve piyasada pazarlayan firmalar mevcuttur.

Bugün hemen hemen her firmanın ISO 9001 sertifikası olmasına karşın, plakaları ve contaları üzerinde geriye dönük araştırma imkanı sağlayan (ISO 9001 içinde olmazsa olmazlardan olan) markalama, birçok firmanın plakası ve contası ve hatta gövde malzemesi üzerinde yer almamaktadır. Buda kullandıkları sertifikaların ne derece doğru olduğu hakkında bir fikir vermelidir.

Bu sebeple, günümüz teknolojisini kullanarak üretim yapan, gerek yurt içinde gerekse yurt dışında referanslara sahip olan firmaların tercih edilmesi, istenilen değerleri sağlayan ve verilen ücretin karşılığı olan, ürüne sahip olmak için çok önemli olacaktır.

Merhaba.Bakın,yukarıdaki bu alıntı yazıdan hareketle; doğru su basıncı veya verilip de alınacak olan su debisine göre plaka sayısının çok doğru olarak seçilmiş olması gereklidir.Seçilen bu plaka sayısı, eğer mevcut su basıncı için çok yeterli değilse sözünü edebildiğiniz bu istikrarsızlık durumu bundan kaynaklanmış bulunabilir.Bu konuda yetkili teknik bir elemana (Bir mak.müh.'sine) plakalı eşanjör seçiminin çok uygun olup olmadığını,projeye çok uygun seçilip seçilmediğini direk kontrol ettirmelisiniz.Kolay gelsin.

Alıntı: http://www.esanjor.com.tr/#konu2
 
Plakalı eşanjör seçiminde parametreler şunlardır:
Birinci akışkan giriş - çıkış sıcaklığı ve debisi,
İkinci akışkan giriş - çıkış sıcaklığı ve debisi
Birinci ve ikinci akışkan arasındaki transfer edilecek ısı miktarı.
Akışkanların yoğunlukları, ısıl değerleri, vesair.
(Isı) (kW)= (kütlesel debi) kg/sn x (yoğunluk) m3/kg x (ısıl kapasite) J/kg. C x (T2-T1) C formülü hesaplama için yeterlidir.
Plakalı eşanjör seçiminde üretici firmaya parametrelerinizi bildirirsiniz. Firma tasarımını yapar; sonra üretimini yapar. Malzemenin kalitesi sadece servis ömrünü etkiler.
 
Esenjor lu evde suyu açıyoruz az açınca ısınıyor
Çok açınca soguyor
Filtreleri temzledm
1 ay önce calisiyordu bu sistem ne olmuş olabilir
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
129,472
Mesajlar
927,251
Kullanıcılar
452,041
Son üye
bjkli7696

Yeni konular

Geri
Üst