Plastik levha kalınlık ölçümü

Analyzer

Üye
Katılım
15 May 2007
Mesajlar
192
Puanları
1
Selam,

Arkadaşlar halihazırda çalışan bir sistem için, plastik film kalınlık ölçümü yapmak istiyorum.Film genişliği yaklaşık 80 cm olup halihazırda mikrometre ile kenarlarından ölçülmektedir. Ben bu filmin 4 farklı noktasından kalınlık ölçümü yapmak, sonucu plc ye veya mikroişlemcili bir karta göndermek istiyorum. Sensörler mümkünse filme dokunmadan çalışması gerekiyor. Film kalınlığı 25-80 mikron arası. Hangi sistemi önerirsiniz?
Şimdiden teşekkürler,

Analyzer
 
merhaba analyzer.Çalıştığım firmada akışkan haldeki pvc'nin kalınlık ölçümünü her noktadan temassız bir şekilde yapan aynı zamanda ölçüyü istenen değere getiren bir cihaz var.senin ölçüm yapmak istediğin mal akışkan haldemi bilmiyorum ama cihaz epey komplike ve haliyle maliyetli.üzerinde kendine ait pc.ve plc mevcut.Eğer istersen cihaz bilgilerinin tümünü gönderebilirim.
 
Selam,

İlgine çok teşekkür ederim dostum. Benim çalıştığım film, katı halde. Entek de varmış diyor bir arkadaş. Senin cihazın ismini ve modelini mahsuru yoksa yazabilir misin? Teşekkürler,

Analyzer
 
arkadaslar selam. ayni sistemden benımde ihtiyacım var. bilgi ve projelerınızı benimle paylasırsanız sevinirm. benım olcmeyi dusundugum de genişligi 90 cm olam bir katı malzeme. yardımcı olursanız sevinirim
 
arkadaşlar konuyu biraz daha açarmısınız çalıştığım firmada pvc, ps/pp exruder bulunmakta sistem hakkında bilgi almak isterim ;)
 
arkadaşlar merhaba
aranıza yeni katıldım. çalışmakta olduğum firmada PVC kalınlıklarında problemimiz var. şu an için mikrometre ile ölçüm yapmaktayız. ve folyo üzerindeki kalınlıklarda enine 30-40 mikron seviyelerinde farklılık var. bu sebeple bunun yerine oto ölçüm yapabilen ve de kalınlık oynamalarını min seviyeye indirgeyen bir cihaza ihtiyacımız var. bu konuyla ilgili bana nasıl yardımcı olabilirsiniz? (katalog veya firma adı herşeye açığım)
şimdiden çok teşekkür ederim.

hepinize iyi geceler

bilir 74 veya analyzer ve diğer arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Arkadaşlar merhaba,

PVC kalınlık ölçümü ile ilgili tecrübelerinizi paylaşır mısınız?
 
Arkadaşlar Merhabalar;

Biz Seltek olarak Plastik film, levha ve PVC dahil olmak üzere yassı mamul üreten prosesler için kalınlık ölçme ve kontrol sistemleri üretmekteyiz. Film kalınlığını ölçmek için kullandığımız sensörler Radyoaktif veya NIR(Near Infrared) bazlı olup prosese göre belirlenmektedir. Ar-Ge teşkilatımız ve üretimimiz İstanbul'dadır. Sensör sistemlerimiz üretim esnasında(on-line) akmakta olan plastik filmi dokunmadan(non-contact) tarayarak her noktada kalınlığı ölçüp enine kalınlık profilini raporlamaktadır. Elde edilen kalınlık değerlerine göre çeşitli aktüatörler aracılığıyla geri beslemeli(feedback) kalınlık kontrolü yapılmaktadır. Ölçülebilen kalınlık aralığı 1 mikrondan birkaç milimetreye kadar değişebilmektedir. Sensörlerimizin ölçüm hassasiyeti binde 1'in üzerindedir. Örneğin 1mm kalınlığındaki plastik film 1 mikrondan(0.001 mm) daha iyi bir hassasiyetle ölçülmektedir. Daha detaylı bilgi için mesaj atabilir yada web sitemizi Plastics Industry Solutions ziyaret edebilirsiniz.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,090
Mesajlar
923,142
Kullanıcılar
451,391
Son üye
krbk78

Yeni konular

Geri
Üst