Plazma topu[Yardım]

Katılım
24 Nis 2011
Mesajlar
30
Puanları
1
S.a arkadaşlar. Bu plazma topunun yapımı, şeması, çalışması hakkında detaylı bir bilgi verecek olan varmı?? çok araştırdım fakat bulamadım. yardımcı olursanız sevinirim..
 
Bende merak ediyorum bilen birileri vardır ama nedense daha yazmamışlar ben sadece tahminimi söyleyeceğim içerideki yuvarlak kısımda yüksek gerilim üretiliyor 50 000 volt falan olabilir ama akımı da çok düşük ve dış küre ile içerideki arasında bu güzel rengi sağlayacak bir gaz kullanıyorlar bu tahmini şuna dayanarak yapıyorum lisede fizik dersinde iken yükün elektrik ve manyetik alanda hareketi konusunda hacamız yükün helezonik (dairesel hareket yaparken yukarı doğruda gidiyor mesela) hareketini anlatmış ve bununla ilgili bir deney düzeneği göstemişti düzenek bunun gibi bir küreydi tabi onda elektrik ve manyetik alan içinde birşeyler vardı içindeki gazın ne olduğunu bile söylemişti ama hatırlamıyorum yani bunu iyi bir fizik hocası veya üniversitede elektromanyetik ile ilgili dersler veren hocalar bilir diye düşünüyorum.
 
genelde içindeki gazların helyum-neon yada xenon-kripton gazlarının karışımı olarak okumuştum bir yerden. fakat 50000 V da akımı nasıl düşürürüz. ayrıca böylesi yüksek bir gerilimde cam patlamazmı?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,951
Mesajlar
922,009
Kullanıcılar
451,140
Son üye
03hsyn

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.
Geri
Üst