PLC Çıkış Türü Ne Olmalı? Neden?

KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Ben makine projelerinde hep transistör çıkışlı plc'lere denk geldim. En güvenli tercih edilen yöntemdir. PLC'ni sağlama almış olursun
 
transistör çıkışlı plc ile röle çıkışlı plc arasındaki fark nedir?ben şimdiye kadar hep röle çıkışlı plc kullandım plcmide çıkışlardan röle çektirerek korudum.
 
Optokuplörlü çıkışı merak ettim. Link verebilirmisin bi inceleyeyim.
 
Röle çıkışı sağlam, transistör çıkışı hassastır. Röle çıkışından Marka ve modele göre değişir. 2A - 5A yada 8 Amper geçirebilirsin. Transistörlü çıkışlarda maksimum 1 Amper diye biliyorum. Bununla birlikte Transistör çıkışlar çok hızlıdır. Frekansla bir şey süreceksen muhakkak Transistör çıkış kullanmalısın.

transistör çıkışlı plc ile röle çıkışlı plc arasındaki fark nedir?ben şimdiye kadar hep röle çıkışlı plc kullandım plcmide çıkışlardan röle çektirerek korudum.
 
 
servo uygulamalarında mutlaka transistör çıkışlı plc kullanılmalıdır
 
DC to DC solid state kullan ve her valfin aynı anda hem - hemde + enerjisini kes bakalım atlayabiliyormu ?
Sürekli enerjili brakır mı ?
Neden bir değil iki tane ?

*Tabi ki transistör çıkışlı ama mutlaka opto izalatör kullan ve plc ile valfleri aynı kaynaktan besleme ve sakın ayrı iki kaynağın eksi veya artılarını birleştirme !
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…