Plc Çıkış

smcndctr

Üye
Katılım
11 May 2009
Mesajlar
13
Puanları
1
Yaş
34
Fatek Plc çıkışından 12 volt nasıl alabilirim acaba? 12 voltluk bi motoru plc de kullanmayı düşünüyorum. Operand işlemleri yaparak çıkış değerini değiştirebiliyormuyuz ?
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Fatek Plc çıkışından 12 volt nasıl alabilirim acaba? 12 voltluk bi motoru plc de kullanmayı düşünüyorum. Operand işlemleri yaparak çıkış değerini değiştirebiliyormuyuz ?

Arkadaşım,

Kullandığın PLC röle çıkışlı ise yani MA veya MC ise çıkışların com uçlarına (C0, C2,....) ne girersen onu çıkarsın. Her hangibir işleme ihtiyacın yoktur.

Kolay gelsin.
 
Kullanmış olduğum plc Eski bir plc elimde kılavuzu da yok. WinProladder da bu sürümde compare elemanları dahi kullanılmıyo. Geçerli değilmiş. Yardımcı olabilirseniz röle çıkışlı olduğunu nasıl anlayabilirm?

Bunun yerinede olmazsa küçük regülatör devresi yapmayı düşünüyorum. 24V/12V şeklinde onu kullansam eğer yine motorun kontrolünü rahat bi şekilde yapabilirmiyim? Sonrasında harici bi röle kullanmama gerek kalır mı ?
İlgilendiğiniz için teşekkürler..
 
Yapacağın işlemi röle çektirerek yapmak daha sağlıklıdır bana göre..
 
Elindeki PLC röle çıkışlıdır.
C ucuna ne girersen, Y ucundan onu alırsın. Ama PLC çıkışı ile Yük arasında bir röle kullanırsan, yükten dolayı PLC çıkışın zarar görmez.

Kolay gelsin.
 
Benm yapmak istediğim plc ile 12 volt silecek motoru kontrolü. (Silecek motoru 5 uçlu kademe uçlarını buldum. 12 voltu aküden vererek çalıştırabiliyorum.)Resimlerde gösterdim.
Ama plcde nasıl yapacağımı bilmiyorum. Programlama kısmında 24 volt X0 girişine 2 ye bölme yaparak Y0 çıkışına aktarmayı düşündüm.Ama Y0 ve toprak ucunu multimetreyle ölçtügümde 12 volt alabiliyorum. Ama plc ye bağladığımda bi türlü sonuç alamıyorum:S Yaptığım doğrumudur? öğrenciyim bu konuda yeni ve acemi sayılırım. Yardımlarınızı önerilerinizi bekliyorum..



Yönetici Notu: Paylaşılan fotoğraf, fotoğraf paylaşım sitesinden silindiği için kaldırılmıştır.
 
bu PLC lerdeki C uçlarına 24 v bağlamak; yük akışı PLC üzerinden olmasın diyemi konulmuş acaba?Başka bir esprisi varmı
 

Forum istatistikleri

Konular
129,183
Mesajlar
924,004
Kullanıcılar
451,541
Son üye
hyo23

Yeni konular

Geri
Üst