PLC icin pazar arastirmasi

bence fiyattan ziyade kullanıcının ihtiyaçlarına cevap verebilmesi önemli yoksa ucuz diye işine yaramayan bir cihazı kim kullanırki. araştırmanı bu yönde yapman daha iyi sonuca götürür. birkere displayi olması lazım.gerçek zaman saati, haftalık zaman programı yapılabilmeli, modüler bir yapıda olması kullanıcı için bir avantaj. kullanmadığı fonksiyon için para ödemez ( ilave input-output modülleri''dijital ve analog'', haberleşme modülleri''pc-Scada-web-telefon'', kablosuz verici-alıcı modülleri vs. yani isteyen makinesinde kullansın, akıllı ev sistemi kursun, aydınlatma otomasyonu yapsın, pompa vs. kumanda panosunda kullansın. dokunmatik panele bağlanabilsin. gibi. şu anda ucuz çin malı ile rekabetin tek çözümü zorda olsa kaliteli ürünler geliştirmek ve çin malına alternatif arayan insanlara sunmak. çinli herşeyin kopyasını yapıyor. örnek çakma siemens logo ve sms modülü http://www.made-in-china.com/image/2f0j00gMNtbFQcfPodM/Ethernet-Module.jpg için Google Görsel Sonuçları
 
Son düzenleme:
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Aklı başında birçok firma ucuzdan ziyade sorunsuz, kurulumu kolay, teknik desteği yüksek plc kullanmak istiyor. Öyle ki kimi dünyada kendini kanıtlamış ama ismi kimi devlere göre daha az duyulmuş markalar(biraz da bizim marka sevdamız yüzünden) büyük bir pazar payı bulamıyor türkiyede. Tabii ki her zaman işin ucuzuna kaçanlar olacaktır ama, zaten söz konusu uzun vadeli üretim ve ticaret olduğunda hedef kitle bunlar olmamalı diye düşünüyorum.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,121
Mesajlar
923,473
Kullanıcılar
451,450
Son üye
SimbaYunus
Geri
Üst