Harici veya dahili bir 18000 Hz'lik osilatör kullanmalısın.Sonra birer adet 'zero crossing dedektor ' aracılığıyla akım ve gerilimin sıfır geçişlerini dijitalize edip gerilimin yukarı çıkan kenarında 18000 Hz'lik osilatörün pulslarını saydırmaya başlayıp ,akımın yükselen kenarında saydırmayı durdurmalısın....180-count =Phi.Gerisi software.50 Hz ve endüktif cosphi için ...
yada enerji analizatörü ile plc'yi haberleştirirsin üstünde akımı aktif reaktif görünür gücü de okursun.
Sorunu tam anlamadım.Eğer problem 5v sinyal seviyesini 24 v seviyesine çıkartmaksa o sorun değil.Ama Plc intern bir ZCD ise o plc içinde yok,dolayısıyla plc sıfır geçişi tek başına anlayamaz.O yüzden ZCD haricen PLC'ye sinyal vermek zorunda ve bu illa 5v seviyesinde olmak zorunda değil..Dediğiniz yöntem sanırım mikrodenetleyici yazılım ile mümkün biz zaten bu işi mikrodenetleyici ile yapmıstık fakat benim yapmak istediğim sıfır geçiş anahtarından pals dizisini alıyorum fakat 5V seviyesinde bu PLC ile okumam icin (HSC) 24 volt seviyesine cıkartmam gereekiyor...yoksa mikrodenetleyici ile 5V seviyesinde yakalanıp okunuyor ama dediğim gibi bunu ben PLC ile okumak istiyolrum ayrı bir mikrodenetleyici kullanmadan
Siz daha önce PLC ile sıfır gecişi yakaladınız eger bunu yaptıysanız biraz daha bilgi verirseniz devinirim ..iyi çalısmalar ..kolay gelsin ..
<br>Sorunu tam anlamadım.Eğer problem 5v sinyal seviyesini 24 v seviyesine çıkartmaksa o sorun değil.Ama Plc intern bir ZCD ise o plc içinde yok,dolayısıyla plc sıfır geçişi tek başına anlayamaz.O yüzden ZCD haricen PLC'ye sinyal vermek zorunda ve bu illa 5v seviyesinde olmak zorunda değil..Dediğiniz yöntem sanırım mikrodenetleyici yazılım ile mümkün biz zaten bu işi mikrodenetleyici ile yapmıstık fakat benim yapmak istediğim sıfır geçiş anahtarından pals dizisini alıyorum fakat 5V seviyesinde bu PLC ile okumam icin (HSC) 24 volt seviyesine cıkartmam gereekiyor...yoksa mikrodenetleyici ile 5V seviyesinde yakalanıp okunuyor ama dediğim gibi bunu ben PLC ile okumak istiyolrum ayrı bir mikrodenetleyici kullanmadan<br>
Siz daha önce PLC ile sıfır gecişi yakaladınız eger bunu yaptıysanız biraz daha bilgi verirseniz devinirim ..iyi çalısmalar ..kolay gelsin ..
Sorunu tam anlamadım.Eğer problem 5v sinyal seviyesini 24 v seviyesine çıkartmaksa o sorun değil.Ama Plc intern bir ZCD ise o plc içinde yok,dolayısıyla plc sıfır geçişi tek başına anlayamaz.O yüzden ZCD haricen PLC'ye sinyal vermek zorunda ve bu illa 5v seviyesinde olmak zorunda değil..
iyi günlermrhb Pokay;
ben zaten yapmak istediğim enerji analizörünün yaptığı işlemi PLC üzerinde yapmak ..Daha doğrusu sıfır geçiş dedektörü ile sıfır geçiş anlarını yakalayıp PLC HSC ile saydırmak böylece cosQ yi bulmak bunu buldugumda zaten diğer görünür güç olsun diğerlerini PLC üzerinde matematiksel işlem yapılarak bulnabilecek şeyler..Benim esas tıkandığım nokta sıfır geçiş anahtarımı cıkıs pals dizi 5V seviyesinde ben bunu hem PLC hemde mikrodenetliyi kullanarak okuyabiliyorum fakat benim istediğim sadece PLC ile okumak .
BU değeri PLC okumak içinde 5V-24V seviyesine cıkarmak..Bu konu hakkında yardımcı olursanız cok sevinirim ..İyi çalışmalar..Kolay gelsin ..