PLC ile tristör tetiklemek mümkün mü

Katılım
6 Şub 2009
Mesajlar
137
Puanları
1
merhaba arkadaşlar bugün dc sürücü arızası ile uğraşırken aklıma takıldı plc ile servo motor sürülebiliyor dc motor neden sürülmesin diye bir soru geldi aklıma böyle bir uydulama yapan oldumu hiç yani tristor tetikleme
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
sn nkahraman arkadası sorunu tam anlamamak la bırlıkte ben soyle bısey yaptım sıradan bıldıgımız bbır motor surdum bır sorun cıkarmadı anolag 0-10 calısan bır cıkıs bunun ıcın yetıyo ama benımde bu aralar kafama takıldı acaba aynı seyı pwm cıkısı ıle yapabılır mıyım ????
 
Selamlar,
Tristörü on-off şeklinde mi , faz açısı kontrolu(dimmer) şeklindemi süreceksiniz?
 
tıpkı dc sürücünün sürdüğü gibi dışarıdan (misal oparatör paneli ) dirilen bi değer kadar tetiklemek daha doğrusu şöyle söyleyim transistör çıkışlı plc ile direk tristöre veya ara bir devre ile mhrc arkadaşımın sorduğu gibi faz açısı kontrolünde kullanılabilir mi sanki bana olur gibi geldi şu açıdan soruyorum DC motoru sağlam olup kartı bi türlü düzen tutmayan makinelere bunu uygulasak ne dersiniz hoş olmaz mı? fikir beyan eden arkadaşlara teşekkürler
 
triyakın avantajı röleye oranla daha hızlı çıkış vermesi ve daha karakteristik, bir otomasyon sisteminde ani hareket eden parçalar varsa triyak kullanmak avantajlı, bir arkadaşım pahalı olduğunu söylemiş, fiyatı triyakın çıkışına bağlayacağın güç ile doğru orantılı. Büyük güçlerde kontaktör kullandığını var sayarsak, triyaklı sistemde kontaktöre gerek kalmaz, tabiiki doğru devreyi kurmak koşuluyla. Ama karmaşık bir sistemde kullanmayacağım diyorsan röle kullanmak en ucuzu.
 
konuyla çok ilgili değilim ama bildiğim kadarıyla
plc den pwm elde edilebilir. aynı zamanda bi mikrokontrolör ile de yapılabilir yada analog bir pwm devresi ile de. tabi ihtiyacın olan şey pwm mi tam olarak anlayamadım ama.
kolay gelsin
 
arkadaşım Şebeke sıfır geçişini plc inputundan algılatırsın.tabi bunun için 24 volta uydurman gerekir.buna göre alternansın sıfır anında plc de timer saymaya başlar sende dersin ki örneğin timer eger 4 ms ye eşitse çıkış ver yada 10 ms ye eşitse çıkış ver..plc çıkışı ile triac ı tetiklemiş olursun.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,894
Mesajlar
921,406
Kullanıcılar
451,038
Son üye
teknoinfo

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst