plc-invertör rs 485

Arkadaşlar herkese selamlar

benim bir sorunum var
fabrikada bulunan hattın birinde Siemens s-5 plc var
bu hatta bir tane motor var invertörle çalışıyor yanlız hız kontrol falan yapmıyor sabit hızda çalışıyor
ben bu inverteri değiştirmek istiyorum plc ile invertör rs 485 ile haberleşiyor soketi sökünce plc arıza gösterip hattı durduruyor
benim istediğim bu invertörü iptal etmek ve bunu plc nin görmemesini sağlamak

nasıl kandırabilirz plc yi ?

invertörden plcye,invertörün çlışıp çalışmadığını kontrol eden input gelmesi gerekir.bu inputu bypasslarsan invertörü değiştirebilirsin.

invertörden plcye,invertörün çlışıp çalışmadığını kontrol eden input gelmesi gerekir.bu inputu bypasslarsan invertörü değiştirebilirsin.

hocam ayrıca öyle bi digital input gelmiyor plc ye
aralarında sadece rs 485 var bunla start stop ve hız referansı v.s. gönderiyor

Bunun için yapabileceğin tek bir şey var s5 PLC ye baglanıp kominikasyon ile ilgili kısmı kapatman yada iptal etmen s5 e cok hakim değilim fakat cok zor olmadıgını biliyorum programın içine girersen çok kolay bulabilrisin.Eger programa ulasmazsan yapabilecegin fazla bir şey yok.

Bunun için yapabileceğin tek bir şey var s5 PLC ye baglanıp kominikasyon ile ilgili kısmı kapatman yada iptal etmen s5 e cok hakim değilim fakat cok zor olmadıgını biliyorum programın içine girersen çok kolay bulabilrisin.Eger programa ulasmazsan yapabilecegin fazla bir şey yok.

işte bu kötü haber çünkü ne bağlantı kablom neden gerekli yazılımım var
peki sanki invertör gibi plc ye sinyal gönderebilecek bidevre falan yapılamazmı acaba?

Yapılabilir tabi. ama aradaki haberleşmenin bir süre kaydedilmesi ve kim ne göndermiş ne cevap almış tam olarak anlaşılması lazım. Ondan sonra 10 lira malietli bir cihaz cihaz yapar işini görürsün.

aradaki haberleşmeyi PC den izleyebilirsiniz. Araya max232-max485 ile bir devre yaparsınız. Yapımı kolaydır, internette bu konuda bol miktarda şema vardır. Elinizde hazır rs232-rs485 dönüştürücü varsa hemen haberleşme hattına (A hattı heberleşme hattınının A hattına, B hattı b hattına bağlanır), PC de hyperterminalden seri port seçilir ve haberleşme kayıtları toplanır. Hyperterminal fazla güvenilir değil, bu konuda seri port sniffer programları kullanabilirsin.

programa ulasamıyorsan karsılıgına pic programlayarak hallolabilir ama ze tr nin dediği gibi dataları bilmen gerekiyor s5 programının hangi dataları kullandıgını ve önemli oldugunu bulmak lazım mesela calısıyor bilgisini 1 yapamadıgın sürece kesinlikle problem cıkacaktır. işin biraz şansa kalıyor hangi statusda hangi bilgi var s5 nasıl sorgu atıyor ve karsılıgında hangi dataları alıyor. aslında hattın arasına 485 konvertörle girip adres atayarak ve konvertördeki durumları değiştirerek değişen bitleri takip edebilirsin ama işin oldukça zor olacağını söyleyebilrim.

ilginiz için teşekkür ederim firmasını çağırmak en doğrusu anladığım kadarıyla

Küçük Potuklu

merhaba ABB acs 300 invertör kullanıyorum çalıştıktan 2 dakka sonra arızaya geciyor fault7 arıza kodu acaba bu arıza kodu ne anlama geliyor yardımcı olursanız sevınırım teşekkurler

Forum istatistikleri

Konular
129,848
Kullanıcılar
452,705
Son üye
Payidarx

Yeni konular

Geri