PLC Nasıl Öğrenilir?

fatek kullana bilirsin hem ekonomik hem de kolay gerekli dökümanlar www.petekteknoloji.com da var
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
PLC eğitimi teknik okullarda artık verilmeye başlandı.Konuyla ilgili olarak internet üzerinden de bir çok döküman bulabilrsin. Fakat ben piyasada çok kullanılan PLC'nin eğitimini almak istiyorum dersen Siemens PLC'leri öğrenmeni tavsiye ederim. Siemens şu an otomasyon piyasasını %70 sine hakim durumda.
 
tavsiye ettiğiniz yazılım programı yada simulasyon programı var mı ? haykiris06 sahip oluduğunuz belgeleri paylaşırsanız sevinirim...Teşekkürler...
 
Deltayı öneririm.Destek çok iyi.Kitap olarak Ögretmenlerim sitesinde endüstriyel kontrol2 var.Delta plc ve pnomatik vs.bilgiler veriliyor.tavsiye ederim.
 
Ben deltayla başlamayı düşünüyodum ama biraz da tesadüfle enda ile başladım. Memnunum şu ana kadar, yerli marka, yazlımı falan hep bedava, iletişimi ethernet kablo, fiyat güzel, destek iyi (forumu değil ama telefon destek)

PLC nasıl öğrenilirin temeli elektrik pano bilgisi, röle-kontaktör. Bu mantıkla ladder programlama çözülünce geriye pek bişey kalmıyor..

Aslında çok şey kalıyor tabii ama işin temeli bu :)
 

Forum istatistikleri

Konular
128,887
Mesajlar
921,362
Kullanıcılar
451,031
Son üye
selim0112

Yeni konular

Geri
Üst