PLC ustalarından yardım lütfen

awesomeboy

Üye
Katılım
25 Mar 2009
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
41
Herkese merhaba ilk defa foruma yazıyorum. Ben PLC programlamaya yeni başladım ancak daha önce pic programlama tecrübem oldu. Benim merak ettiğim PLC ile bi sayıcı tasarladım gelen PULSE sayısına göre sayma yapacak daha sonra bu saydığım rakmaları LCD ekranda yazdırma şansım var mıdır ? çok araştırdım ama bi kaynak bulamadım. Şimdiden teşekkür ederim.
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
kardeşim fatek plc bu isteğini gerçekleştirir. biraz araştırırsanız bulursunuz
 
tüm PLC markalar bunu yaparlar.... satıcına bir sor (onlar sana yardımcı olurlar). Sen bir tanesine karar ver,ve işe koşul. durakladığın yerde buraya başvur, arkadaşlar sana yardımcı olacaklar.
 
tüm plclerde bu mevcuttur şayet km sayıcı yada d/d gibi bir pulse sayıcı yapacaksan bazı uzakdoğu plclerde spd komutu olarak kullanılırlar.
plc markan ne?
 
birçok marka plc ile yapabilirsin basit bi işlem,marka belirtirsen(siemens-lg-fatek-cimon-nais-mitsubıshı-koyo-delta-fujıtsu-omron-ab-moeller-telemecanique-v.s.) daha yararlı olur senin için
 
Son düzenleme:
arkadaşım plc de lcd ekran dediğin operatör panellidir. operatör panelini programlayan yazılım ayrıdır. plc nin yazılımıyla plc programlanırken hangi bilgi alışverişlerini yapmak istiyorsan o adresleri not alırsın ve plc yi programlarsın. sonra panel yazılımını açarsın. not tuttugun adresleri kullanarak operatör panel için program yazarsın ve yüklersin. daha detaylı bilgi HMI bölümünde bulabilirsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,042
Mesajlar
922,761
Kullanıcılar
451,305
Son üye
Ruobian

Yeni konular

Geri
Üst