sercanımsı
Üye
arkadaşlar ben piclerle yaklaşık 10 sene, plclerlde yaklaşık 3 senedir iş yapıyorum. kısaca söylicem, bu maç sabaha kadar oynansa berabere biter..
arkadaşlar ben piclerle yaklaşık 10 sene, plclerlde yaklaşık 3 senedir iş yapıyorum. kısaca söylicem, bu maç sabaha kadar oynansa berabere biter..
arkadaslar bizim kullandigimiz endustriyel urunler PIC ile calisiyor plc ile alakasi yok PIC entegrelerde bunyesinde bir nevi PLC barindirir yani ikiside ayni seydir fakat devrede kullanilacak olan yardimci elemanlar degismektedir mesela 1000000 euro degerindeki yeni bitirdigimiz yurtdisindaki bir projede iklim kontrolu ve buna bagli olarak tesisin otomasyonu PIC ile yapilmistir bu proje nin degeri 5000000 euro da olsa PIC ile yapilirdi cunku halen devam ettigimiz islerde yurtdisindan gelen iklimlendirme makinalarimiz PIC ile tasarlanip geliyor ve fiyati 6000$ ve bu rakamla 1000000 euro luk bir tesis yonetiliyor bu tesisin kalbi PIC diyebilirim sizlere ayni isi PLC yaptirmak istedik fiyat 22000 euro ya cikti
simdi kisaca soruyorum size hangisi daha mantikli ?
PIC sistemi 12 yildir kullanan tesis var hic sorunsuz hala ilk gunku gibi calismasina devam ediyor
fakat tr de ve yurtdisinda PLC ile calisan tesis sayisi neredeyse hic yok (sera toomasyon sektoru)
saygilarimla herkese iyi forumlar