Plc yardım

mutlaka akşamları boş vaktim oluyor bulduğum dökümanları okuyorum..tabi bunun yanında hakikaten bilen birinden destek almam şart..kurs için başvurdum ama bekliyorum daha bişey çıkmadı.ilginiz için teşekkürler.

Arkadaşım; Anladığım kadarıyla bu konuda hiç bilgin yok... Kendikendine mutlaka birşeyler öğrenirsin fakat küçük bir bilgi için saatlerini vermen gerekecektir ve ayrıca bazı ince detayları ister istemez atlamak durumunda kalacaksın... PLC eğitimi için önce Logo, sonra S7-200 yada 1200 temel daha sonra s7-200 veya 1200 anaşog +ileri ve S7-300 biçimde bir hiyerarşi ile öğrenirsen işin oldukça kolaylaşacaktır. Fakat madem izmittesin elginkan kurslarına mutlaka katıl derim sıra konusuna gelince, Anladığım kadarıyla bu işlerle alakalı bir iş yerinde çalışıyorsun ve Elginkan bazen çalışanlara öncelik verebiliyor bu konu ile alakalı Simay veya Alev hanımları arar ve durumunu anlatırsan yardımcı olacaklarına inanıyorum. Kolay gelsin.
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Diğer bir seçenek S7-300 eğitimi için ücretli olan bir seçenektir ve İzmit Atatürk tek. ve End. Mes. Lisesinde 5 kişilik grup oluştuğu taktirde 5 günlük eğitimler verilmektedir. Eğer fabrikalardan talep gelirse aynı okul fabrikada oluşturulacak bir kısımda da eğitim vermektedir bildiğim kadarıyla ücreti kişi başına 500 liradır. Okul kuruçeşme fatih mahallesinde ve Öğretmenleri son derece yetkin ve oldukça güzel donanıma sahipler. Belki Kocaelide olan ve bu seçeneğide değerlendirmek isteyenler çıkabilir.
Kolay gelsin.
 
Öncelikle herkese iyi akşamlar.Endüstriyel elektronik bölümü mezunuyum Kocaeli'de ikamet ediyorum.3 yılı aşkın bir süredir çeşitli fabrikalarda Bakım bünyesinde çalıştım ve hala çalışmaktayım.Plc bilgim okulda gördüğüm kadarıyla sınırlı.Kumanda,lojik kapılar,sayı sistemleri konularında pek sıkıntım olmadığını düşünüyorum.Çeşitli kurslar araştırdım ama bildiğiniz gibi bunlar çok kısa süren (2 gün gibi) kurslar.İzmitte Elginkan kurslarına başvurdum sıra bekliyorum ne zaman çıkacağı da muamma.İnternetten araştırıyorum plc öğrenme ile alakalı bu sitenin faydalı olduğunu düşünüyorum.Sizin de tecrübelerinizden faydalanarak bu konuya nasıl bir giriş yapmayalım ? Nerden başlamalıyım ? Bana neler önerirsiniz ?

Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler..


valla ben elginkan kursuna 1buçuk sene önce baş vurdum hala haber gelmedi :D ama ilk başlıyacaksan bu işe gemo ile başla derim firma türk dolayısıyla dökümanlar ve kullanıcı kılavuzlarıda türkçe cihaz hesaplı programlaması kolay
 

Forum istatistikleri

Konular
129,202
Mesajlar
924,228
Kullanıcılar
451,565
Son üye
ceyranci_hy

Yeni konular

Geri
Üst