pnömatik-proje

atopcu33

Üye
bu resimdeki sistemi yapacağım lütfen yardımcı olun
hangi malzemeler gerekiyor (ne tip hangi özelliklerde gibi ) ama basit birşey olacak
picle kontrol edeceğim.kontrol kısmını yaparımda
ben hangi malzemeleri almam gerekiyor ve hangi özellikte yardımcı olursanız sevinirim

Kullanman gerekli olan silindirleri yerlestirmissin, burada tasinacak kutularin agirligi, boyutlari ve dakikadaki tasima sayisini bilmek gerekiyor, bunlar belirlendikten sonra silindirlerin ve onlari calistiracak valflerin ozellklerini belirleyebiliriz.

Kullanman gerekli olan silindirleri yerlestirmissin, burada tasinacak kutularin agirligi, boyutlari ve dakikadaki tasima sayisini bilmek gerekiyor, bunlar belirlendikten sonra silindirlerin ve onlari calistiracak valflerin ozellklerini belirleyebiliriz.

Ek olarak örnek veriyorum kutular 100mm x 100mm ebatlarında olsun ve ağırlıklarıda ortalama 500gr olsun,size 2 adet 25x150 yada 20x 110 gibi kalem silindir ve birde 2 silindiri kontrol etmek için 2 adet namur valf gerekir(namur valf bobinine enerji verildiğinde (dc veya ac olan modelleri vardır) giren havayı yönlendirme yaparak pistonun açılıp kapanmasını sağlayan elektromanyetik valftir),silindirde verdiğim 25 rakamı silindirin çapı,150 ise strok uzunluğunu mm olarak verir,strok silindire hava girdiğinde içinden çıkan pistonun uzunluğudur.İllaki kalem tipi kullanmanız şart değildir kare tipi pistonlarda vardır,resimdekiler kalem tipi silindirik olduğundan o şekilde örnekleri verdim.

freedom33 arkadaşım çok güzel açıklamış. ancak elektrikle uğraşmak istemiyorsan pnömatik zamanlayıcılar ile ve bir karkas devre oluşturarak bu işi tamamen pnömatik olarak halledebilirsin.

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
129,774
Kullanıcılar
452,537
Son üye
barakuda35

Yeni konular

Geri