paskomya
Profesyonel Üye
ustam, size asla laf edemem ve bu konu için de hiç bir şey söyleyemem. bilen anlayan kişi için çok değerli bilgilerdir elbet. ama benim oradaki bilgileri anlayacak kapasitem, eğitim bilgim yok. oradaki bilgi altın olsa ben değerini bilmiyorum. emeğiniz için çok çok teşekkür ederim benim için uğraştınız ilgi alanıza girmese bile, benim için araştırma yaptınız, bu benim için çok büyük incelik. ama ben bu araştırmadaki bilgiler için kalım bir adamım. benim istediğim; benim gibi kalın bir az yontulmuşa bilale anlatır gibi anlatan bir bilgi. o da benim şansım, yok. yani siz hatalı yada bilgisiz değilsiniz. asıl bilgisiz yetersiz olan benim. yaratan kullanmasını istemediği yetenekleri biz insanlara vermezmiş. ben bakıyorum, görüyorum, hayal ediyorum, bir tekne yapıyorum. yaptığım tekne için amerikayı keşfetmiyorum. yaptığım zımbırtı çok güzel, çok verimli olabilir. ama hiç bir şekilde bunu nasıl yaptığımı bilimsel olarak açıklayamam. matematiksel olarak, fizik kuralları ve daha bir yığın şey benim için lüx. çünkü kafamdaki matematik onu açıklamaya yetmiyor. sizin gibi değerli insanlar, benim gibilerin kafasındaki sorulara cevap ararken, benim penceremden bakıp göremiyorlar. tabii ki bu sizlerin suçu filan değil.Birkaç başlık ve yazıya translate ile bakarak konuyla ilgili olduğunu düşündüm. Yoksa mesajınız oldukça açıktı.
Her ne kadar sadece tekne ile ilgili desenizde aslında teknik branşları ilgilendirmesi gereken bir konu.
Siz tekne yaparsınız. Başkası hava aracı veya üniversitelerin güneş enerjili araçları gibi hafif olması gereken araç tasarlar. İşe yarayacak bilgi...
şimdi benim sorduğum (daha doğrusu kafamdaki sorunun) sorunun matematiksel, bilimsel bir adı / sıfatı var mı? VAR. peki ben bunu biliyor muyum? HAYIR. ne yapıyorum dilim döndüğünce anlatmaya çalışıyorum. peki sizler ne yapıyorsunuz? beni anlamaya çalışıp bulabildiklerinizi paylaşıyorsunuz. peki ben anlıyor muyum? HAYIR. yani bulup benim işime yaramayan bilgi sizin hatanız veya eksikliğiniz değil benim cehaletim. saygılar sunarım verdiğiniz emeklere, benim için zaman için sizlere teşekkür ederim. iyi ki varsınız. sizler sayesinde çok şey öğrendim. bir şeyimi de bulamayın yahu. ağlayakta gözden mi olak.