Pompa Sorusu

merhabalar
salyangoz pompa demişken sizlere birşey sormak istiyorum elimde 3kw salyangoz pompa mevcut havuzda biriken suyu tarlama yağmurlama tabancalarına basacak. Sistem güneş panelleri ile çalışıyor üretilen elektrik saatte 3520 watt kurulu güç sorum şu bu salyangoz pompayı yıldız üçgen yada soft starlerle sürmem gerekiyor,direk neden sürmüyorsun diyenler olabilir inverterimiz 5kw tam sinüs 380 volt inverter o yüzden demeraj kuvvetti yetmeyebilir sizce soft starter ile mi sürsem verimli olur yıldız üçgen ile mi teşekkürler.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Hiçbir pompa 10 metreden fazla derinden su ememez. Bunu nedeni 1 Atmosfer basıncı 10.2 metre su sütunudur. Yani atmofser basıncı artmadığı müddetçe 10.2 metre değişmez. İlla derinden su çıkartacağım diyorsan pompayı suya daldıracaksın. Yani dalgıç pompa. Suyu aşağıdan çeken pompa değildir, pompa vakumu yaratır. Hava basıncı ise suyu bu vakuma doğru iter. Vakum sıfır, atmosfer 1 bar olduğuna göre ve 1 bar da 10metre su sütunu olduğuna göre bu 10 metre değişmez bir sabittir.
 
pompaların emiş ve basma gücü seçeceğiniz santrafüje göre değişir. uygun pompa seçilirse olur ancak maliyet biraz yüksek olur. ama ben dalıç pompa öneririm.
 
Önceden cifit borulu artizyen pompaları vardı pompa yokarda zeminde kuyuya iki boru inerdi borunun biri emişicin biride cektiği su yun bir kısmını tekrar emişe kılepenin arkasına verir bu şekilde emiş gücü artardı 40,50 m su cekilirdi hava yaptıgı zaman salmastıra kece bozulur bakımı zordu bu yüzden artık terci edilmiyur.penforması dahayüksek derin kuyu dalgıcıarı terci ediliyor artık.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,911
Mesajlar
921,624
Kullanıcılar
451,065
Son üye
ümit karasu

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst