Pompa yandı mı ?

caki3000

Üye
Merhaba arkadaşlar,

Bir makinedeki pompanın sürücüsü kısa devre hatası veriyor. Ben de bu hatanın sürücüden mi yoksa motor tarafından mı olduğunu kontrol etmek için, klemensten motor kablolarını söktüm. Tekrar start verdiğimde sürücüden kısa devre hatası gelmedi. Motoru bağladığımda ise geliyor.

Dolayısıyla motor tarafında bir kısa devre var. Belki de motor yandı, ancak motora direk 3 faz verdiğimde motor dönüyor.

Sizce motor yanmış mıdır ?
Yanmamışsa neden kısa devre hatası geliyor olabilir ?

Sürücü devre dışı iken,motor akımını ölçtünüzmü ? Akım normal ise,sürücünüz sorunlu olabilir.

Merhaba arkadaşlar,

Bir makinedeki pompanın sürücüsü kısa devre hatası veriyor. Ben de bu hatanın sürücüden mi yoksa motor tarafından mı olduğunu kontrol etmek için, klemensten motor kablolarını söktüm. Tekrar start verdiğimde sürücüden kısa devre hatası gelmedi. Motoru bağladığımda ise geliyor.

Dolayısıyla motor tarafında bir kısa devre var. Belki de motor yandı, ancak motora direk 3 faz verdiğimde motor dönüyor.

Sizce motor yanmış mıdır ?
Yanmamışsa neden kısa devre hatası geliyor olabilir ?
Hata kodunu sürücü kullanım kılavuzundan inceleyin ; size daha fazla fikir verecektir.

Çok fazla ısındıysa presbantları erimiş gövdeye kaçak yapıyor olabilir.Motoru çok iyi soğutup
tekrar deneyin.Olmazssa motor açıp bakılır.Belki vernik tazelemesi ister.Sızıntı gibi kaçak olsada normal 3 fazda çalışır,aldatır.

bazı sürücüler kısa devre ile toprak kaçağını ayırıyor.gücü düşük bir motor ise yıldız bağlama üçgen bağlama durumları olacaktır.tek faz beslemeli bir sürücü kullanıyorsan (genelde dozaj pompaları gibi küçük motorda)
direk çalıştırmada yıldız sürücü ile çalıştırmada bağlantını üçgene çevirerek kullanmalısın.tabi ezbere konuşuyorum etiket ve sürücü bilgisi olmadan.izalasyon megerin yoksa en etkili çözüm seri lamba.

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
130,163
Kullanıcılar
453,277
Son üye
zkan78

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri