Portatif klima yapmak istiyorum

0M42

Katılımcı Üye
Katılım
11 Eyl 2009
Mesajlar
576
Puanları
56
Merhaba kontrol kalemi, herkese selamlar. R134a gaz soğutmalı portatif bir klima ünitesi yapmak istiyorum. Elimde olan malzemeler 180 watt ekovat motor, 10cm x 23cm alüminyüm su soğutma radyatörü ve 40cm x 50cm bakır borular ile kıvrılarak oluşturulmuş bir kondenser var.

Buzdolabı gibi aletlerin sistemlerinde kılcal denilen bir ayrıntı var ama tam olarak ne işe yaradığını ne maksatla kullanıldığını anlamadım. Araç klima sistemlerinde böyle bir parça yok ama tgv denilen bir parça var. Bu parça da buzdolabı, sebil vs. gibi aletlerde yok. Bu kısımda aydınlanmaya ihtiyacım var hangisini kullanmam gerekiyor acaba?

Ve bir de drayer var. Drayerin ne işe yaradığını az çok anladım ancak boyutunun bir önemi var mı? Bozduğum sebilde puroya benzer bir drayer var. Ama ayrıca elimde araçtan çıkma daha büyük bir drayer de var. Hangisini kullanmam gerekir?

Bu işi hobi olarak yapmak istiyorum. Şimdilik elimdeki parçaları kullanarak yapmaya çalışacağım eğer iyi sonuç alırsam daha sonra iyileştirmelere gidebilirim. Konu hakkındaki tecrübelerinizi, fikir ve önerilerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.

klima_nasil_sogutur-16.jpg



5609_klima_nasil_sogutur-23.jpg
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.

Forum istatistikleri

Konular
128,741
Mesajlar
920,126
Kullanıcılar
450,808
Son üye
Efeclk00

Yeni konular

Geri
Üst