Power Led hak.

Merhaba arkadaşlar yeni aldığım akvaryuma aydınlatma yapmaya çalışıyorum fakat 1W power ledleri iki pil ile yakmaya çalıştığım da yanıyor fakat multimetrenin diyot direnc konumunda ledin + ve - bacaklarına tuttuğumda herhangi bir veri alamıyorum bu nedenle de PCB power Ledi bağladığımda devreyi tamamlayamıyor yanmıyor acaba ledler mi bozum diyecem ama pil ile test ettiğimde yanıyor nasıl bir yol izleyim desteğinizi bekliyorum (bununla alakalı bir konu bulamadığım için açtım bu konuyu) ☺️

Ekli dosyalar

• IMG_20241221_000510.jpg
    IMG_20241221_000510.jpg
    235 KB · Görüntüleme: 17
  • IMG_20241221_000545.jpg
    IMG_20241221_000545.jpg
    228.1 KB · Görüntüleme: 21
Merhaba arkadaşlar yeni aldığım akvaryuma aydınlatma yapmaya çalışıyorum fakat 1W power ledleri iki pil ile yakmaya çalıştığım da yanıyor fakat multimetrenin diyot direnc konumunda ledin + ve - bacaklarına tuttuğumda herhangi bir veri alamıyorum bu nedenle de PCB power Ledi bağladığımda devreyi tamamlayamıyor yanmıyor acaba ledler mi bozum diyecem ama pil ile test ettiğimde yanıyor nasıl bir yol izleyim desteğinizi bekliyorum (bununla alakalı bir konu bulamadığım için açtım bu konuyu)
multimetre uçlarını yer değiştirince de aynı mı?
power led olsada akım sınırlamadan bağlama ledleri.
Bu şekilde pilleri çabuk bitirir hemde ömrü kısalır.

multimetre uçlarını yer değiştirince de aynı mı?
power led olsada akım sınırlamadan bağlama ledleri.
Bu şekilde pilleri çabuk bitirir hemde ömrü kısalır.
Evet multimetre uçlarını yer değiştirip denedim sonuç yine aynı. Kopuk gibi görünüyor hep. Driver var zaten ama yanmıyor devre tamamlanmadıgı için PCB de

Ölçü aletini diyot ölçümü modunda değil de süreklilik test modunda gibi görüyorum.
PCB de ledlerin dizilimi nasıl? Ne ile çalıştırmaya çalışıyorsunuz? Biraz daha detaylandırırsanız..

Ölçü aletinin denediğim bütün konumlarında smd led diyot ile ilgili bir ölçüm değeri alamadım. Güç kaynağı ile yaptığım testlerde sorunsuz çalışıyor denediğim ledler. Bende çözemedim aslında o işi. Diyot değerini geçtim ama en azından direnç kısmında bir değer okumayı umuyordum.
Ölçü aletiniz de güzelmiş bu arada.

Son düzenleme:
Ölçü aletinin denediğim bütün konumlarında smd led diyor ile ilgili bir ölçüm değeri alamadım. Güç kaynağı ile yaptığım testlerde sorunsuz çalışıyor denediğim ledler. Bende çözemedim aslında o işi. Diyot değerini geçtim ama en azından direnç kısmında bir değer okumayı umuyordum.
Muhsin ustanın dediği gibi ölçü aletine göre değişiyor. Benim ölçü aleti diyot ölçümü kademesinde ledi test edersem ledleri çalıştırıyor.

Multimetre konum olarak diyot/buzzer da ama buzzer fonksiyonu devrede.
Mavi butona basıp diyot modunda tekrar deneyebilir misiniz?

Ölçü aletinin denediğim bütün konumlarında smd led diyor ile ilgili bir ölçüm değeri alamadım. Güç kaynağı ile yaptığım testlerde sorunsuz çalışıyor denediğim ledler. Bende çözemedim aslında o işi. Diyot değerini geçtim ama en azından direnç kısmında bir değer okumayı umuyordum.
Ölçü aletlerinin kullandığı pil ile alakalı bir durumdur bu, 9v pil ile çalışan eski ölçü aletim ledi az da olsa yakarken o zaman yeni aldığım 2 kalem pilli ölçü aleti hiç değer göstermiyordu. Bozuk zannetmiştim ama bu şekilde açıklama yaptılar.

Ölçü aletlerinin kullandığı pil ile alakalı bir durumdur bu, 9v pil ile çalışan eski ölçü aletim ledi az da olsa yakarken o zaman yeni aldığım 2 kalem pilli ölçü aleti hiç değer göstermiyordu. Bozuk zannetmiştim ama bu şekilde açıklama yaptılar.
Saçmalık aslında bu. İçine kıçı kırık bir boost converter koysa çok mu zor.

Forum istatistikleri

Konular
130,100
Kullanıcılar
453,148
Son üye
furknersoz

Yeni konular

Geri