Poweramfi Besleme Trafosu Yardım

quardian

Üye
Katılım
8 Eki 2008
Mesajlar
24
Puanları
1
Yaş
39
Arkadaşlar Elimde bulunan Biema 220v Power amfinin besleme trafosu arızalı. Trafo çıkışları şöyle 51-0-51 / 5,7 A ve 18-0-18 0,4 A . Trafosu torroid ve sanırım sac trafo sargıları açmadım.Neti biraz araştırdım ve ferrite trafoların çok verimli olduklarıı gördüm .Ancak benim bu konuda bilgim yak 50 hz de ve istediğim gücte çalışabilecek ferite trafo bulabilirmiyim tavsiye edebileceğiniz böyle bir nüve varsa linkini yazabilirmisiniz. Bu mümkünse primer ve seconder sargılarını kaç sipir ve kaç mm bobinle sarmalıyım .
Yardım edebilecek arkadaşlar varsa yardımcı olabilirlerse sevinirim .
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Sanırım devre olmadan olmayacak ,Ozaman şöyle yapalım yanmış olan bu torroid trafonun ölçülerini yazayım. Hesabını bilen bir arkdaş bana hesabını yapabilirse kendim sarmayı deneyeceğim .
Trafo ölçüleri şöyle Dış çap 11,5 cm, iç çap 5,8 cm , yükseklik 5,5 cm. Konuyu açtığım mesajdada yazmıştım almak istediğim gerilim ve akımı , 51-0-51 / 5,7 A ve 18-0-18 0,4 A olacak . Trafo Biema marka power amfini trafosu nüve kendi etrafına sarılmış sacdan yapılmış.
 
Saç paket trafo yerine ferrit trafo kullanılamaz.Ferrit trafolar için SMPS. denen uygulama yapılır.Toroid trafo elde çok zor sarılır.Yer müsaitse normal bir trafo aramanız daha uygun olacaktır.Kolay gelsin.
 
Saç paket trafo yerine ferrit trafo kullanılamaz.Ferrit trafolar için SMPS. denen uygulama yapılır.Toroid trafo elde çok zor sarılır.Yer müsaitse normal bir trafo aramanız daha uygun olacaktır.Kolay gelsin.

İlk defa sizden duyuyorum, ferit trafoların daha verimli olduğunu biliyorum. Mesela stüdyo amfilerinde genelde saç paket trafo yerine ferit trafo kullanılır verim yüksek olsun az yer kaplasın diye, dandik amfilerde de normal trafo kullanılır ucuz diye. Kolay gelsin
 
Yaşadığım ilde toroid trafo sarımı yapan bobinajcı yok , Trafo üzerindeki bobinleri koparmadan açtım, Aynı çapta ve ağırlıkta kablo alıp sararım ancak bu trafonun primeri çift sargılı 110-220 voltta çalışacak şekilde yapılmış. 110-220 anahtara baktığımda birinci konumda primer sargılarını paralel yapıyor 2. konumda ise sargıları seri yapıyor. Sökerken 220 v de hangi konuma getirdiğinide dikkat etmedim sanırım 220 v da seri konuma getiriyor .En azından bundan emin olabilsem gene sarabilirim çıkış gücü aşağı yukarı aynı olur sanırım.
 
Evet arkadaşlar daha önceki mesajımda yazdığım gibi trafoyu sardım çalıştı :D . Söktüğüm eski sargıların kablo çaplarına ve ağırlığına denk yeni bobinaj kablosu aldım tabi eski sargıları hurdacıya vermedim. Eski sargıyı 1 m lik çıtaya sararak yaklaşık uzunluğunu hesapladım ve aynı çaptaki kabloyu aynı ölçüde keserek trafoya sardım. Sonuç birebir aynısı olmasada çok yakın gerilim elde ettim . Ölçü aleti ile ölçüp kontrol ettikten sonra Power amfiye bağladım , cihaz sorunsuz şekilde çalıştı :D.
Aynı sorunu yaşayan arkadaş olursa en azından bir faydası olur diye konuya yazmak istedim :D.
 
trafonun nüve ölçüleri ve sarım sayılarını yazabilirmisiniz?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,818
Mesajlar
920,746
Kullanıcılar
450,908
Son üye
mert095

Yeni konular

Geri
Üst