Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Merhaba,
Makinelerde S7-200/300 olduğu doğru fakat bu PLC'ler makine üzerinde bulunan elementlerin [I/O] sinyalleri için. Benim öğrenmek istediğim PPI kablosuyla kontrol ünitesine [NCK] bağlantı yapılabilir mi?
Saygılar.
rs 232 ile ekrana winpcin programı ile haberlesme ayarlarını yaptıktan sonra (haberleşme ayarı çok önemli)tezgahta servis kısmından datain(yükleme yapacaksan)-dataout(program çekeceksen) seçiyoruz yan tarafta haberleşme seçeneği var rs232 yi seç bu arada en başta şifreyi girmeyi unutma sunrise tezgahın bütün yedek dosyaları plc de dahil çekip yükleyebiliyorum online izleme yapamazsın online izleme yapacak isen yada plc de değişiklik yapacaksan plc den ncu kartın üstünden yanlış hatırlamıyorsam x122 soketi mpı yazabilir mpı kablosu ile simatic manager programı ile değişiklik yapabilirsin bana bi defasında ekstra çıkış lazım oldu yapmıştım ppı kabloyla bağlanamazsın çünkü simaticmanager programı ppı kabloyla çalışmaz ben öyle biliyorum