Pres Baskı Buzdolabı Lastiği Değiştirme?

şöyle yap lastikte küçük yarık aç vidayı o yarıktan sok sonra yarığı japonla ama genede israr ediyorum kapı ile lastik arasına slikon at.

sıcak silikon dediğiniz normal silikonlardan farklı zannedersem..

marka verebilirmisinz?

onların tabancaları farklı mı?..(çokmu soru sordum :D)
 
Pires baskılı kapılar cıkalı kapı contası değişimi pek yapılmıyor.Beyaz eşya tamircilerin en nefretetği iş buzaten iş contayı takmaktan ibaret değil mesele mıklatısları yapıştğı yere adapte etmek sızdırmazlık salamak. Alıcanız contanın orjinaline yakın olmasına dikatedin sac vidası veya sıcak silikonla turun .Contayı adapte etmekicin işbitimi kaynar su dökün gerekirse menteşe ayarı yapın köşeler acık kalırsa süngerle besleyin.
 
bugün lastiği alıp eskisinin yerine taktım..

hiç bir silikona falan gerekte kalmadı..önemli yerlerindende vidaladım..yerine takıp önce saç kurutma makinası ile daha sonrada sıcak su ile yerine alıştırdım.çokta güzel oldu..

demekki deneyince oluyormuş..

ilgili arkadaşlarada teşekkür ederim..
 
hocam biz vidalıya çevirdik bir ara oldu ama tabi orjinal gibi olmuyor ama yinede sağlıklı hava kaçırmıyor.
 
eski lastigi çekip çıkardıktan sonra bi tornavida ile contanın yuvasını biraz temizle yeni lastigi oturt kenarlardan boydan boya japonla yapıştır sıcak suyu lastige dök yumuşasın kapanmayan kısımlar böylece kapanır yarım saat kapıyı açma işlem tamam...
 
açıkcası bu bilgiyi internette bulacağıma inanmıyordum :), benim de aynı sorunum var. servis contadan dolayı kapı değişecek dedi, tabi bu bana pek mantıklı gelmediğinden araştırıyım dedim. bilgiler için teşekkürler, üzerindeki orjinal contanın aynısından mı taktınız ?
 
yıldız_yıldız beyde yöntemi anlatmış bende beyaz eşya tamir servisinde çalışmıştım 10 sene önce o zaman da nadiren vidasız dolapların lastiğini değiştiriyorduk ama zor işti tek tek matkapla delik açıp vida veya perçin ile yeni contayı tutturuyorduk sıcak su ile düzeltme yapardık tam oturmazsa pamuk sıkıştırdığımız yerlerde olurdu eğer kendiniz yapamayacaksanız teknik servislik almamış küçük tamirciler halen bu işi yapıyor olabilir işi düşen olursa bilgilerine.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,276
Mesajlar
924,912
Kullanıcılar
451,696
Son üye
Frtksyk

Yeni konular

Geri
Üst