priz ölçüm

bazı ölçü aletlerinde
+ ucunun faza
- ( com ) ucunun nötr a takılmasını özelikle isteniyor.
sırf propları ters takıp ölçüm sonucu aletin patladığına çok şahit oldum.
kolay gelsin.

başınıza gelmiş olduğundan bilgi veriğiniz için saolun lafım size deil bu nasıl ölçü aletiymiş adam yanında bide kontrol kalemiyle mi gezecek kontrol kalemini unuttuysa pirize sokmaya korkacak veya %50 şansınımı deniycek daha neler duycaz...

Arkadaşlar sorun multimetrede dedim ve gidip arkdaştan multimetre aldım Problar doğru bağlantıda Com a - siyah,V yazan tarafada kırmızı ve AC VOLT 750 YE aldım herşey doğru ,ama gel gelelimki sigorta attı yine sorun nereden kaynaklanıyor anlamıyorum bu yazıyı okuyan arkadaşalardan ricam elinizde bir multimetre varsa lütfen bir deneyip mesaj atabilirmi.Hayırlı çalışmalar.

Problarınız ve aletin kademe konumu doğruysa geriye sadece multimetre'nin arızalı olduğu seçeneği kalıyor.

blackandsolitude siz multimetreye problar takılı haldeyken resmini çekip buraya koyarmısınız

Arkadaşlar dükkanda denedim aynı şeyi atmadı, az evvel denedim ev tesisatında bir sorun olabilirmi.

pirizlerde nötr yerine toprak takılı olmasın kaçak akım varmı gerçi o zaman hiçbi alıcı çalışmaz alıcılar çalışıyomu ondn haber ver

alcılar çalışıyor efsane kardeş onda sorun yok.Bina eski tip sıfırlama var dairede sadece 2 prizde haliyle çamaır mak.bulaşık mak. ne ama diğer prizler sıfırlamasız.

alıcı çalışan bi yerde ölçü aleti nasıl sigorta attırıyor çok ilginç sorunu çözünce mutlaka yaz bekliyorum(tabi ölçü aletinin doğru bağlantıda olduğunu tekrar tekrar söyledin geriye ne kalabilirki)

çok ilginç sıfırlı prizin faz-toprak pinini ölçünce ölçüyor ama diğer odadaki prizlerin faz-nötr arası ölçüm yaptıgında sigorta tak diye atıyor üstelik tüm sigortalar atıyor sadece prizin bağlı oldugu linye değil

Forum istatistikleri

Konular
130,252
Kullanıcılar
453,482
Son üye
aysi1612

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri