priz ölçüm

kaçak akım bağlımı demiştin
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Ölçüm sırasında pirize fiziksel bir temasınız illa ki var. Acaba siz ölçüm yaparken prizin içerisinde faz ve nötr birbirine mi değişiyor? Tüm sigortalar atıyor dediğiniz için böyle bir soru takıldı aklıma.

Ben de sonucu bekleyenlerdenim.
 
Diyelimki değiyor faz ve nötr ama o zamanda prize bir şey taktıgınımda yine atar ama gayet iyi çalışıyor bende anlamış değilim.
 
Bizim bir makinada 220Volt 1.5A laptop adaptörünü, 2A lik sigortası olan priz+ aydınlatma sistemine ilk taktığımda sigorta genelde atıyor, laptop takılıyken sigortayı kaldırdığımda atmıyordu bana onu hatırlattı bu durum, belki içindeki doğrultma devresi ilk anda yüksek akım çektiği ve sigortasıda sınır değerlerde olduğundan atıyordur diye tahmin ediyorum.
 
Son düzenleme:
imkansıızzzzzzzz sayın yöneticim evdeki bütün sigortalar atıyomuş en az 10 ve 16 amperdir hem bu alet ikincisi iki alettede atıyormuş
 
Arkadaşlar sorun multimetrede dedim ve gidip arkdaştan multimetre aldım Problar doğru bağlantıda Com a - siyah,V yazan tarafada kırmızı ve AC VOLT 750 YE aldım herşey doğru ,ama gel gelelimki sigorta attı yine sorun nereden kaynaklanıyor anlamıyorum bu yazıyı okuyan arkadaşalardan ricam elinizde bir multimetre varsa lütfen bir deneyip mesaj atabilirmi.Hayırlı çalışmalar.

böyle bi işlemi denememize gerek yok hergün defalarca yaptımız iş bu böyle bişeyi denememezi önermen beni tekrar bi şüpheye götürdü(proplar ampermetre konumunda iken ölçüm yapman gibi)
 
Ölçü aletin kısa devre değilse bir ihtimal daha var. O da Soktuğun prob priz içerisinde bir kısa devre ye sebep oluyor. Sigortayı açıp enerji olmadığından emin ol. Prizi çıkarıp kablo bağlantılarını ve priz kontaklarını (probları soktuğun yuvaları) kontrol et. Kolay gelsin.
 
sonuca ulaşınca yaz lütfen
 

Forum istatistikleri

Konular
129,072
Mesajlar
923,015
Kullanıcılar
451,358
Son üye
excelse04

Yeni konular

Geri
Üst