Prizde 210-205 volt var

ugurcan_20

Üye
Katılım
3 Şub 2012
Mesajlar
5
Puanları
1
Üstadlar dün odamdaki floresanı değiştirirken kısa devre yaptım, ana panodaki şartel attı.Şarteli kaldırdım eve geldim ama evdeki lambalar pır pır yanıp sönüyor.Evdeki sigortalardaki gerilim 220 volt ama prizlerdeki voltaj 210 volt ara ara 205 volt a kadar düşüyor.Evde yüksek güç çeken bir cihazda yok, sorunun nerede olduğunu bir türlü bulamadım. :confused:

Sizce arıza nerededir?
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
kablolar kavrulup fazdan topraga bir miktar kaçak akım olusmus olabilir yada fazdan nötr e biraz zor bi ihtimal ama olabilir hangi prizlerde 210 - 205 volt görüyorsan o hattı kontrol et buatlara bak
 
bütün ek yerlerini kontrol ettir zaman içinde kalitesiz kablo kullanımından ve gevşemelerden voltaj düşer.
 
kısa devreden önce bu arıza yoksa sigorta attıktan sonra olmuş. sigorta kısa devreden sonra iç kontakları zarar görmüş.sigortayı değiştirirsen iyi olur. birde sigorta bağlantılarını sık gevşemiş olabilir.slm.
 
Üstadlar geçen hafta akşam durduk yere elektrikler gitti sigortalara baktım atmamış, kontrol kalemiyle baktım prizde her ikisinde de faz var.Bütün tesisatı inceledim en son ana panoyu inceledim sayacın klemensi sanırım gevşek bağlanmış oda ark yapıp panoya değmiş ve kablolar yanmış sayacı değiştirdikten sonra düzeldi yardımlarınız için teşekkürler.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,994
Mesajlar
922,368
Kullanıcılar
451,203
Son üye
ilayda.ugur

Yeni konular

Geri
Üst