Profibus kablosu koparsa

Slm.

Neden her iki PLC yi master yapma ihtiyacı duydunuz.

Ben yine de altarnatifleri sayayım.

- Her ikisi de master olarak seçilmiş ise PLC leri MPI dan haberleştirebilirdiniz.Biraz yavaş olur.
- Biri master diğerini Profibus slave yapıp master-slave haberleşmesi yapabilirdiniz.
- Veya OP leri Wincc flexible ile programlamış iseniz yapacağınız scriptler ile OP ler üzerinden PLC ler arasında data transferi yapabilirdiniz.
- Aynı zamanda DP/DP coupler kullanarak ta haberleşme sağlayabilirsiniz. Hatta masterlarınızdan biri DPV0 master diğeri DPV1 master olsa bile DP/DP coupler kullanarak PLC leri haberleştirebilirsiniz.


Selamlar
 
PLC nin biri PN/DP yani tek RS485 portu var. Bu yüzden MPI ağı kurmadık
Heriki PLC de master olmak zorunda çünkü kendilerine ait salevleri var.
DP/DP Coupler ve CP kartı kullanmayı düşündük fakat termin süreleri çok uzun ayrıca haberleşmede sadece 6 bit kullanılacaktı zaten heriki CPU nun slave ET200S lerinde yeteri kadar boş I/O olduğu için kablolamayla hallettik.
 
Ark.lar birde automation.Siemens sitesinde hazır programlar war kopan profibus nodlarının adresini ekranda direk gorebiliyosun..op kaçtı sizin uygulamadaki?
 
Siemensin hazırladığı bir program FB125 OB1,OB82 ve OB86 da çağrılıyor ve kullandığın OP ye ve WİnCC içinde hazır programları mevcut . Daha önce kullandım fakat bu tür uygulamaları modül hatası çağrıldğı zaman gelen OB bloğu içerisindeki temp lerin durumuna göre de yapılabiliyor. Fakat pek kullanım alanı yok zaten uç koptuysa anlaşılılıyor.
 
benim de bu konuyla ilgili garip bir tecrübemi sizinle paylasmak istiyorum.
sistemim kablo üretiminde kullanılan sistem.arızalarına bakıyorum.sistem 2 yıldır hic sorunsuz çalıştı. fakat iki yıldan sonra sürekli haberleşmde kopma oluyorduve ensonunda çökme oldu.
sistemimizin özellikler:surucu:control tecnique
I/o modul:phoenix
plc ve Ekran:Siemens
tavalar tek ve güç kablolarıyla beraber
topraklama ayrı
sistemin iki yıl dayanıp nasıl çalıştığını anlamadım ama beni 10 gün uğraştırdı.tavaları değiştirme imkanı yoktu çünkü çalışan bir sistem.önce tüm topraklar birleşti ve shieldler topraklandı.fakat çözüm olmadı.sistemde tek repeater vardı biz 3 e çıkarttık ve cpu dan cıkan profibus bu üç repeater a girdik.bu üç repeaterdan biriphoenix markaya diğeri siemens ekranlara bir diğeri control technik marka sürücülere bağladık ancak bu şekilde çözdük. bu yüzden haberleşmenin daima güçden ayrı yerde olması gerektiğini anladım
 
Mrb arkadaşlar
Profibus kısa mesafeli hatlarda güvenli çalıştığını düşünüyorum.Alman fabrikasında çalışıyorum. Bizde kullanılan Profibus hatlarında arıza aramak için genelde Profibus Tester adında PC kontrollü bir cihaz kullanıyoruz.Sana tavsiyem böyle bir cihaz edinmen.İşin oldukça kolaylaşacaktır.Hadi kolay gelsin....
 
Prensip olarak tüm çektiğimiz profibus kablolarını ayrı tavadan ve hepsinin paralelinde 16 lık sarı yeşil götürüyoruz.Topraklamalarımızı trafodan kesinlikle ayrı tutarız.Sahadaki tüm prizler fişler özellikle 3p+n+şase olacak şekilde kablolanır.Sürücü kontrollü ac motor besleme kabloları ekranlı olmasına dikkat edilir.
 
syn murathan
bu cihaz hakkında daha geniş bilgi vermeniz mümkün mü
 
Profibus le ilgili bir sunum son iki sayfada BT200 Profibus hattı test cihazı ile ilgili bilgi mevcut. Ben kullanmadım fakat hat sonunada ve hat başına bağlanıyor. Bütün profibus uçları çıkartılıp sadece hat başı ve sonu konnektör dirençleri ON yapılıp hat testi yapabiliyor.
 

Ekli dosyalar

  • How_to_Assemble_and_Test_Profibus_conn_RT_feb_12_2002.rar
    642.9 KB · Görüntüleme: 9
tesekkurler cok faydalı bir sunum oldu.fakat bu profibus iş bana çok garip geldi. sistemimde güç kablolarıyla haberleşme kablolarını ayırmama rağmen sistem yüke girdikçe ve programı genişlettikçe ortaya bus fault lar çıktı tek repeater yeter diyordum fakat yine üç repeater kullanmak zorunda kaldım.acaba haberleşme hızını 1.5 mbps den 500 çekmemin faydası olur mu
 

Forum istatistikleri

Konular
129,745
Mesajlar
929,526
Kullanıcılar
452,472
Son üye
AHMET M.
Geri
Üst