Profilo çamaşır makinesi kapak kilit sorunu

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan tugrulz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

tugrulz

Üye
Merhabalar evde bir profilo çamaşır makinesi mevcut. Kilit mekanizması bozulmuş ve yenisini bulduk. YouTube videoları aracılığıyla kapak arkası lastiği esnetip arkasındaki yaylı teli çıkardık ve kenardan elle eski mekanizmayı ve kablolarını bir şekilde çıkardık. Buraya kadar sorun yok. Fakat yenisine kablosunu taktığımda kenarında uzun siyah bir plastik (mekanizmanın alt ayağına takılıyor, ama diğer ucu nereye takılıyor görülmüyor) mevcut ne yapacağımızı bilmediğimiz; bir de mekanizmanın makinenin iç tarafına denk gelecek şekilde kapak gibi bir şeyi var içeride onu da mekanizmaya geçiremedik. Ana kapağı / dış ön gövdeyi mi açmak gerek artık yoksa nasıl yaparız bilemedik. Şu an evde olmadığımdam konu da açılmış olsun ve en azından fikir alışverişi başlasın diye yazıyorum. Model bilgileri ve fotoğraflarını en kısa sürede de yükleyeceğim. Benzer model videosu direkt bulamadım çünkü. Diğer makinelerde de değişimlerinde o bahsettiğim parçalar mevcut değildi. Eskisini söküp, kaldık öyle özetle.

O siyah plastik, kapak kilitli kaldığı zaman çekilince açılması içindir. Ucunu kilide taktıktan sonra sağ alt taraftaki tahliye pompasının biraz üstünden geçmesi gerekiyor. Kanalı var, rahat bir şekilde takabilirsin.

O siyah plastik, kapak kilitli kaldığı zaman çekilince açılması içindir. Ucunu kilide taktıktan sonra sağ alt taraftaki tahliye pompasının biraz üstünden geçmesi gerekiyor. Kanalı var, rahat bir şekilde takabilirsin.
Deneyeceğim, eve ulaştığımda fotoğrafları çekip hatalı olmaması için tekrar güncelleyeceğim konuyu fakat oralara indiğini düşünüyordum ben de ama hem el büyük hem de müdahale alanı çok dar olunca oraları göremiyorum ne yazık ki çok iyi biçimde. Yanıtınız için ayrıca çok teşekkür ederim. Mekanizmanın arkasına gelmesi gereken plastik kap kısmı kaldı sadece onu da fotoğraf atınca tekrar soracağım :) İyi hafta sonları dilerim.

1777877558607.webp
Şöyle bir parçaymış. Siyah kısmı aşağı salınacak denildi denedik fakat olmadı. Sanırım tahliye bölmesinden bir delikten mi ne salmamız lazım ama emin değilim tabi. (Dün denedik olmadı yine) @mezya eln

1777877616467.webp

https://hizliresim.com/pztzcri
Resimde geçmesi gereken kanaı göreceksin.
A bu çok iyi oldu çok teşekkür ederim, birine sormuştuk da rastgele aşağı sarkıtılacak demişti denedik ve olmamıştı tekrar. Kilitli gözüküp başlatmıyordu yine. Sadece bu siyah aparatla alakalıysa eğer şimdi olur sanırım. Haber ederim :) İyi sabahlar.

Fotoğraftaki gibi geçirdik o hattan o siyah şeridi ama maalesef yine ekranda "YES" yazısı kalıp; kilit sürekli gözüküp makineyi çalıştırtmıyordu. Sorun başka bir şeyden kaynaklı olabilir mi? Çünkü bununla beraber her şeyi doğru yaptığıma inanıyorum. @mezya eln Teşekkür ederim tekrar. (Geçen hafta dağ evine çıkamadığım için anca dün gece deneyebildim.)

WhatsApp Image 2026-05-12 at 08.36.42.webp

Konu açılışında kapak kilidi arızası üzerine yoğunlaşıldığı için o yönde bilgiler verdim. Sana zahmet makinendeki arızayı net olarak tarif eder misin lütfen? Öncelikle makineye reset atalım. Selametle.

Edit: Kapak tam kapanmadı ise başlat tuşu çalışmaz. Yes ibaresi çamaşır eklenebilir anlamında. Kilidi sıfır mı aldık çıkma mı?

Konu açılışında kapak kilidi arızası üzerine yoğunlaşıldığı için o yönde bilgiler verdim. Sana zahmet makinendeki arızayı net olarak tarif eder misin lütfen? Öncelikle makineye reset atalım. Selametle.
Merhabalar tekrar, aslında aynı şeyleri yazacağım. Kapak kapanış/açılışında problem yok. Kapak kapandıktan sonra program seçince ekrana YES yazısı geliyor ve program seçtikten sonra başlatılamıyor. Aynı zamanda kilit işareti de var ama kapak kilitlenmiyor. Bizimkiler birine sormuşlar ve kilit mekanizması bozuk olabilir ihtimaliyle yeni kilidi vermişler. O kısımdan sonrası malum, kilidi değiştik, soketini taktık, aşağı siyah parçayı geçirdik, kilidin arkasındaki yuva kapağını taktık her şey tamam ama yine de makine çalışmıyor/su almıyor aslında öyle söyleyeyim.

Edit: Kapak tam kapanmadı ise başlat tuşu çalışmaz. Yes ibaresi çamaşır eklenebilir anlamında. Kilidi sıfır mı aldık çıkma mı?

Kilit etiketli bir biçimde ufak bir malzeme poşeti içerisinde gelmişti.

Forum istatistikleri

Konular
133,388
Kullanıcılar
459,260
Son üye
cumhur003

Yeni konular

Geri