program yardım

davran

Üye
Katılım
22 Eyl 2006
Mesajlar
12
Puanları
1
Yaş
39
merhaba arkadaşlar dvp 14ss kullanıyorum programda tıkandığım bir konu var.
start butonu ile çalışan bir motor var motor bir kaba su basıyor kap dolunca sensör bilgisi gelerek motorun stop ettiriyorum.kabın dolana kadar motorun çalışma suresini hesaplamak istiyorum ve bu sayede programda kaba ne kadar su basıldığını hesaplatıcam.yani clock sinyalini bir sayıcı tarafından saydırıp hesaplatma gibi.bununla ilgili nasıl bir komut kullanmalıyım bilgisi olan arkadaşlara sunarım.
teşekkürler.
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
motor çalışmaya başladığı anda bir timer'ı set edip deponun dolduğu sinyali geldiği anda bir yükselen kenarla timer'ın value değerini bir register'a atarak ne kadar zamanda dolduğunu görebilirsin.
 
2002 yılında bir tane DVP ile uğraşmıştım. Şu an elimde programlama ile ilgili bir evrakı olmadığı için, hatırladığım kadarıyla bir şeyler yapabiliriz.

motora start verdirdiğin sanal (M) röleye ait bir kontak ile bir zamanlayıcıyı(timer) çalıştıracaksın. bu zamanlayıcının değeri ile bir sabiti çarptırıp sonucu bir yerlere yazdırmak mümkün vs vs...


Burada gözden kaçan şeye şu, eğer programlama kitapçığında "timer" bölümüne bakarsan; orada özel bazı zamanlayıcılar göreceksin. 1sn, 0,1sn vs. vs. istediğin değerleri elde edebileceğin değişken olanları da var. Şu an tam yerini söyleyemiyorum; ama oradalar....

eğer kitabın yoksa, yada çok kapsamlı değilse, bu timer'ları bulabileceğin bir yer daha var. programlamayı yaptığın yazılımın içinde bir bölüm var. O bölümde program içerisinde kullandığın tüm bileşenler ve açıklamaları bulunur. O bölümü açarsan ve T (timer) kısımını biraz kurcalarsan, orada açıklamalarıyla timer'ları bulursun ;)
 
arkadaşlar ilk önce beni dikkate alıp cevap yazdığınız için teşekkür ederim.biraz baktım orge arkadaşımıza istinaden yazıyorum sayıcıyı set etme işini baceremedim neden derseniz sayıcıya bideğer vermeliyim sayması için,ama ben bunun tersine sayıcının bir zaman saati gibi çalışıp sinyal geldiğinde değeri alıp görmek istiyorum.ayrıca bu konuda biraz yeniyim belki cok basit birkonu:)aslına bakarsanız benim özel kursa ihtiyacım var kendi çabamla pek olmayacak galba):
 
örnek programı incelersen istediğin bu şekildedir umarım
 

Ekli dosyalar

  • Dvp0.rar
    7.3 KB · Görüntüleme: 27
teşekkür ederim arkadaşım bu şekilde
ara sıra sorularım olacak iyi çalışmalar.
bu arada özel des verebilecek arkadaşlar yardımcı olabilirmi?
 

Forum istatistikleri

Konular
129,056
Mesajlar
922,891
Kullanıcılar
451,328
Son üye
arimn

Yeni konular

Geri
Üst