programlama

crazycloud

Üye
merhabalar elektronik el becerim mevcut fakat yardımınıza ihtiyacım var
arabaların direksiyonlarında teypi kontrol ede bilmek için düğmeler var sadece orjinal teyplerde kontrol ediliyor başka teyp takınca devre dışı kalıyor bu devre sayesinde direksiyon kumandasından kontrol edilebilecek ama sadece program yüklemem gerekiyormuş bi bunu bilmiyorum kodlama dosyaları var elimde ama nasıl kodlucam bilgisi olan varmı kodlanmış dosyada hazır nasıl kodlucam neler yapıcam bilmiyorum hiç bi bilgim yok açıkçası :( :(

Ekli dosyalar

• 11111111.jpg
    11111111.jpg
    14.2 KB · Görüntüleme: 16
  • 22222222.jpg
    22222222.jpg
    68.2 KB · Görüntüleme: 20
  • Megane_Direksiyon_Kumanda.rar
    70.2 KB · Görüntüleme: 19
selam
yazılım klasaründe kumanda.hex adlı dosyayı kart üzerinde olan pic16f628a entegresine yüklemen gerekiyor bunun içinde en basit olarak bir elektronikciden jdm pic programlayıcı alarak bilgisayarın 9 pinli com çıkışını kullanarak kart ile programlaya bilirsin tabi bu işle çalışacam dersen usb programlayıcıları da var onlarıda araştır form da bu işle ilgili olarak konular vardır incelemen gerekir

Sanırım sen aracın bilgisayarını kodlamaktan bahsediyorsun doğru mu anladım. Kodların paylaşıldığı yerde nasıl yapıldığını yazmamışlar mı? Yetkili servise, eğer yetkili servis böyle bi işlemi onaylamıyorsa özel servise sormalısın bence. Çünkü özel protokoller ve kablolarla kodluyorlar diye biliyorum..

KontrolKalemi Mobile ile gönderildi.

selam
yazılım klasaründe kumanda.hex adlı dosyayı kart üzerinde olan pic16f628a entegresine yüklemen gerekiyor bunun içinde en basit olarak bir elektronikciden jdm pic programlayıcı alarak bilgisayarın 9 pinli com çıkışını kullanarak kart ile programlaya bilirsin tabi bu işle çalışacam dersen usb programlayıcıları da var onlarıda araştır form da bu işle ilgili olarak konular vardır incelemen gerekir

teşekkür ederim formda araştırdım fakat anlamadım hiç bilgim yok bu işte çalışmıcam sadece kendi arabama yapıp bırakıcam.

Sanırım sen aracın bilgisayarını kodlamaktan bahsediyorsun doğru mu anladım. Kodların paylaşıldığı yerde nasıl yapıldığını yazmamışlar mı? Yetkili servise, eğer yetkili servis böyle bi işlemi onaylamıyorsa özel servise sormalısın bence. Çünkü özel protokoller ve kablolarla kodluyorlar diye biliyorum..

KontrolKalemi Mobile ile gönderildi.

bulduğum yerde paylaşım olmuş fakat kodlamayı göstermemiş sadece bu devre hazırlıcan kodlucan bağlıcan yazmış kısacası

yanlış anlamadıysam. aracın orjinal teyibini başka bir teyible değiştireceksin yada değiştirdin. dreksiyondaki kontrol tuşlarıyla değiştirdiğin teyibe hükmetmek istiyorsun. (teyibinin böyle bi şeyi desteklediğini farz edersek. ve dosyanı açıp bakmadığım göz önünde bulundurularak)

öncelikle yazılan proğramın hex kodlarına (makina diline) dönüştürmen gerekiyor (hangi derleyici destekliyorsa, yada hangi dilde yazıldıysa o proğramı kullanarak). ardından elde ettiğin hex kodlarını pic içerisine göndermen gerekiyor. bunun içinde bir proğramlayıcı kitinin olması gerekiyor. yada herhangi bir elektronik malzeme satan kişilere rica etsen (parasını alırlar) pic ine hex dosyasını yükelrler. diye tahmin ediyorum.

kolay gelsin.

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
129,719
Kullanıcılar
452,436
Son üye
hekici

Yeni konular

Geri