Hırçın 41
Profesyonel Üye
led projektör iyi değil diyen arkadaşlar kaç kere KALİTELİ bir led projektör alıp deneme yaptınız? Afyonda FSM (Fatih sultan mehmet) spor komplexinin aydınlatmasını yaptım ve türkiyedeki ilk 5 yıldızlı spor merkezidir.Arayıp görüşebilirsiniz.Olay tamamen kullanılan led adaptör ve uygulamacı ile değişiklilik göstermektedir.İstediğiniz özelliği karşılamaz diyen arkadaşlar yanılıyorsunuz.Uygun sürücü ve soğutucu kullandığınızda en az 5 yıl sonra yaklaşık %5 gibi bir ışık kaybı yaşanmaktadır.Yaptığım ürünlerin laboratuvar testleri ve sonuçları mevcuttur.Belgelerle size konuşabilirim piyasadan aldığınız cob ledli ürünlerle kıyaslama yapmayınız!..
Zaten 5 yılda led projektör parasının belki 3 katını enerji sarfiyatından dolayı cebinizde kalmış olacak yaptığımız ürünler mekanik aksam yani driver ve kasa olarak 5 yıl garantilidir.Ledlerde zaten 2 yılda uygun soğutma değerlerini sağladığınızda mümkün değildir bir şey olması.5 yıl sonra da en kötü ihtimal ile bozulduğunda elinizde mevcut kasa olduğu için en kötü içindeki ledleri ve adaptörü yenileri ile değiştirerek sıfırdan bir maliyet yerine bir 5 yıl daha sıfır ürün olarak kullanırsınız..
Renk sıcaklığı konusunda gelirseniz ideal renk tonu 5000K ile max 6500k arasında bir renk tonu kullanmalısınız.Ledlerde CRI yani renksel geri dönüşüm olayı vardır.Bunuda en iyi sağlayan renk tonu yaklaşık olarak 4000K dır.Fakat sahalarda 4000K yani sarı renk istenmediği için ideal olanı 5000K yada 6000K dır.
Sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek yermiş dedikleri bu olsa gerek.Hiç bir zaman son kullanıcı kaliteye önem vermez.Her zaman ucuzuna kaçar sonra led projektör kullanmayın kötü patladı çatladı.Demezki ben gittim kalitelisi var iken ben ucunuzu aldım taktım diye...
Tamam kabul edelimki ürün çok iyi istenilen özellikleri sağladı 5 sene gibi süper de bir garanti süresi var, onada okey. Işık şiddeti olarak kullanılmakta olan 18adet 400w metalhalide yerine kaç tane kaç watt led projektör kullanmamız gerekecek? bunun adetini bize verirken birde bu işin yaklaşık maaliyeti ne olacak onuda bize açıklayın ki doğru karar mı veriyoruz diye bir değerlendirme yapmış olalım. Siz bu bilgileri verdikten sonra son olarak Sn ramazanafyon'unda bir durum değerlendirmesi yapıp, bir işletmeci olarak son yorumları ne olacak görelim.
Not:5 sene sonraki (bence en iyi sizce enkötü süreçte) muhtemel arızada masrafımız ne olacak onu da bilmek isterim açıkcası.